Accademia Del Lusso School of Fashion

0.00

Дестинация: Милано, Рим, Италия; Белград, Сърбия; Шанхай, Китай;
Език: Английски, Италиански
Учебни дисциплини: Изкуство, мода, дизайн, медии, Маркетинг, PR, Реклама, Мениджмънт
Видове курсове: Магистърски курсове, следдипломни програми, интензивни и професионални курсове
Вид обучение: Full time
Уебсайтhttp://www.accademiadellusso.com/eng/index.asp

Описание

За академията

Accademia Del Lusso предлага професионални програми за успешна кариера в италианската и световната модна индустрия. Академията има за цел да обучи бъдещи високо квалифицирани специалисти в областта на дизайна, маркетинга, управлението и модния стайлинг, като поддържа тесни контакти с италианската модна индустрия.

Мисията на Accademia Del Lusso е да предаде на своите студенти знанието за модата и световноизвестния италиански стил, потапяйки ги в една международна, мултикултурна среда и отвaряйки пред тях нови хоризонти, в които модата е материя, в която традиция и иновация вървят ръка за ръка.

Местоположение

Основната сграда на Accademia del Lusso се намира на Via Montenapoleone, в центъра на модния квартал на Милано, вдъхновяващо място за начинаещи специалисти в областта на модата. На Via Chioggia, се намира луксозната лаборатория – работилницата, в която студентите трансформират теоретичните знания в практически опит.

Настаняване

Accademia del Lusso съдейства на чуждестранните студенти да си намерят подходящо настаняване. В Милано се оказва съдействие за намиране на квартира в жилищни сгради и апартаменти чрез партньорски агенции за недвижими имоти.

Има възможност за настаняване и в международната база на академията еCampus в гр. Новедрате, до Комо. Базата е заобиколена от красив парк, спортни съоръжения и други възможности за отдих.

Програми

Магистърски програми с продължителност 9 месеца.

Fashion Communication Management (на английски език)

Тази магистърска програма, подготвя експерти в областта на комуникациите, способни да управляват редакционна дейност и разпространяват информация от сферата на модата чрез главните медийни канали. Професиите, които завършилите упражняват, са Мениджър комуникации, Агент връзки с обществеността, Прес офис мениджър и Редактор.

Fashion Collection Management (на английски език)

Тази програма обучава солидни професионалисти, които координират и управляват всяка фаза от създаването и развитието на даден моден продукт, от идеята за продукта до разпространението му. Професиите, които завършилите упражняват, са Продуктов мениджър, Моден координатор, Купувач, Научен консултант

Fashion Brand Management (на италиански език)

Програмата Luxury Brand Management подготвя професионалисти, способни да планират и въведат в действие стратегии, необходими за създаването и развиването на марка в света на модата и лукса.Професиите, които завършилите упражняват, са Бранд мениджър, Мениджъри продажби, Мениджър лицензиране и Маркетинг мениджър.

3-годишни следдипломни програми (на английски или италиански)

Fashion Styling & Communication

Този курс обучава експерти в областта на стила и комуникациите, способни едновременно да координират целия процес на стайлинг по време на модни ревюта и рекламни кампании, и да комуникират съдържанието им с публиката посредством публикации. Професиите, които завършилите упражняват, са Редактор, Редакционен стилист, Агент връзки с обществеността.

Brand Management

Този курс подготвя професионалисти, които посредством маркетингови стратегии, развиват и извеждат дадена марка на пазара, започвайки с внимателен анализ на самия пазар. Професиите, които завършилите упражняват, са Бранд мениджър, Мениджър продажби, Мениджър лицензиране и Маркетинг мениджър.

Fashion Design

Този курс подготвя модни дизайнери, които имат творческите и технически умения за създаване, дизайн и планиране на актуални колекции пресъздаващи уникален и разпознаваем личен стил. Професията, която завършилите упражняват, е Моден дизайнер.

Fashion Design and Modelling

Програмата позволява на студентите да придобият отлични теоретични познания по моден дизайн и моделиране, както и специфични умения за работа. По време на курса студентите се насърчават да развиват технически умения и да се научават да хармонизират своята творческа оригиналност с нуждите на пазара: основно умение за успех в индустрията. Професиите, които завършилите упражняват са модел, моден дизайнер, моден координатор и др.

Следдипломни програми (обучение на английски или италиански)

Footwear & Accessories Design

Този курс подготвя модни дизайнери, които имат творческите и технически умения за създаване, дизайн и планиране на актуални колекции от обувки и аксесоари, пресъздавайки уникален и разпознаваем личен стил. Професията, която завършилите упражняват, е Дизайнер на обувки и аксесоари.

Visual Merchandising

Курсът обучава професионалисти, специализирани в областта на визуалната и търговска комуникация, както и в стратегическото управление на основните дейности в секторите Fashion & Luxury: концепция, тенденции, планиране, производство, комуникация, продажби и разпространение. Професиите, които завършилите упражняват са мениджър продажби, маркетинг мениджър.

Fashion Product Design

Този курс подготвя компетентни професионалисти притежаващи стабилни умения в областта на дизайна и шивачеството, способни да планират модна колекция, да създадат дизайнерски скици и дрехи, като се занимават с всеки етап от производството на модната дреха. Професиите, които завършилите упражняват, са Координатор на колекции, Моден графичен дизайнер, Шивач.

Interior & Retail Design

Курсът обучава професионалисти, които, позовавайки се на много различни дисциплини, са в състояние да планират и създадат интериорен дизайн на жилищни, търговски и промишлени сгради, на практика или виртуално пространство. Професиите, които завършилите упражняват, са Интериорен дизайнер, Интериорен декоратор, Консултант в мебелни фирми, Интериорен дизайнер и Декоратор на изложби/шоурум помещения/търговски/туристически пространства.

4-седмични летни курсове (обучение на английски и италиански език)

 

Такси

Магистърски програми: EUR 18 900

Следдипломни програми: EUR 15 900

Стипендии

Предлагат се стипендии. За повече информация, свържете се със „Скай Лайнс“.

Допълнителна информация

Език

,

Дисциплини / Специалности

, ,

Видове курсове

, , , , ,

Вид обучение

Product Video