Изберете страница

Yale University

Местоположение: Ню Хевън, САЩ

Възраст на учениците: 16 – 18 години

Продължителност: 2 седмици

Начални дати: 30.06; 14.07.2024г.

Училището

Създаден през 1701г. и с безброй известни възпитаници (включително президентите Джордж Буш – баща, Джордж Буш – син и Бил Клинтън), Yale University е един от най-добрите университети в САЩ.

Програмите се предоставят от водещата организация Oxford Royale Academy и основният им фокус е добавянето на академична стойност и напредък, без да се пренебрегва нуждата на учениците от развлечение.

 

Програми

Architecture & Design – Осъществете идеите си за дизайн в едно от най-богатите на изкуство и архитектура места в света. Ще прилагате основните принципи на архитектурата, включително планиране, проектиране и пространствено картографиране, докато ускорявате пътя към бъдещето си на архитект от световна класа. Тук ще:

 • Развиете широки познания за инженерните и строителните концепции
 • Усъвършенствате умения като сътрудничество, творчество, пространствен дизайн
 • Упражните уменията си за управление на проекти и научите как да планирате и ръководите проектантски екипи

Inventing the Future: Business, Innovation & Entrepreneurship – Тази програма ще ви снабди с умения и начин на мислене, за да създадете бъдещето по един иновативен начин. Това цялостно потапяне в бизнес принципите, иновационните методи и предприемаческото мислене ще ви позволи да инкубирате идеите си и да ги ускорите в бизнес, създаващ стойност. Тук ще:

 • Разгледате как работят пазарите и как можете да стартирате свой бизнес.
 • Практикувате идентифициране и решаване на бизнес и пазарни проблеми.
 • Развиете компетенции в бизнес моделиране, управление на проекти, проучване на пазара, бизнес анализ и разработване на концепции.
 • Укрепите капацитета си за лидерство и сътрудничество.

Designing Tomorrow: Engineering, and Technology – Този курс предоставя въведение в нововъзникващите технологии, които оформят бъдещето. Осигурявайки широкообхватна основа в инженерните принципи и области, той ще ви вдъхнови да се заемете с големите предизвикателства на бъдещето от алтернативните енергийни източници до напредналата роботика. Тук ще:

 • Научите как да сравнявате различни инженерни области и да откриете своя потенциален професионален път.
 • Придобиете представа за нововъзникващите технологии, усъвършенстваната роботика и предизвикателствата на инженерството.
 • Научите как да проектирате, разработвате и предлагате техническа иновация за големи предизвикателства, умения за изграждане на екип, управление на проекти, визуализация на данни и презентация.

Curing the Future: Medicine & Disease – Изследвайте областите на биологията, генетиката, неврологията, спешната медицина и човешката анатомия и получете практическа представа за бъдещата Ви кариера като хирург, лекар или медицинска сестра и научете как да навигирате в процеса на кандидатстване в медицинско училище. Тук ще:

 • Научите да разграничавате различните професии в медицината и изискванията към тях.
 • Научите повече за медицината от гледна точка на научните изследвания и практиката.
 • Придобиете безценна представа за това какво е необходимо, за да работите в медицинската професия.

Philosophy, Literature & Modern History -– Потопете се в мислите на най-великите мислители в историята и разгледайте някои от най-известните литературни произведения на всички времена, като обсъждате и анализирате въпроси за съществуването, истината, красотата и етиката. Учете се от експертни преподаватели, докато изучавате логиката, метафизиката, етиката и епистемологията, изразени чрез литературата и философията. Тук ще:

 • Научите да разпознавате известни философи и литературни произведения и техните аргументи.
 • Усъвършенствате уменията за водене на дебати, дискусии и презентации, като същевременно се научите да разпознавате грешките в аргументацията.
 • Подобрите уменията си за анализ на текстове и писане, за да се подготвите за университета.

Racing Extinction: Climate, Politics & Global Leadership – Запазете живота на планетата Земя, като си сътрудничите в групи, за да намерите решения на някои от най-сериозните проблеми, пред които е изправено човечеството. Тази програма ви разкрива как областите на науката за климата, политиката, правото и лидерството могат да работят заедно, за да преодолеят изчезването.

 • Усъвършенствайте уменията си за публично говорене, водене на дебати и ефективно лидерство.
 • Разширете познанията си по нови глобални въпроси като изменението на климата, природните ресурси, опазването на дивата природа и глобалното лидерство.
 • Укрепете уменията си за критично мислене, комуникация, сътрудничество и творчество.

Law and Trial Advocacy Academy  Този курс включва 17,5 часа обучение седмично и предоставя широко въведение в теорията и практиката на правото. Той ще ви осигури силен набор от логически и аргументативни умения чрез правни казуси и симулация на съдебен процес. Чрез него ще съумеете да:

 • Развиете и практикувате своите умения за критично мислене, комуникация и логическо разсъждение. Ще разгледате етичните последици от практиката на правото. Ще получите представа за гражданско, наказателно, договорно и търговско право.

Научите за теорията и практиката на правото от правилата за доказване до уменията за кръстосан разпит и ефективни начални и заключителни аргументи.

 

Настаняване

Настаняването е на пълен пансион в общежитието на Yale University, в стаи с 1-2 легла, повечето с общ санитарен възел.

Екскурзии

Предвидени целодневни екскурзии до New Haven, Manuscript Library at Yale, New Haven Museum, Empire State Building, Museum of Modern Art и Central Park, Statue of Liberty, Broadway и много други.

Такси

 Програма 2 седмици
 Summer Course USD 6495

 

Допълнителни такси:

 • Трансфер от/до летище не е включен в цената. Училището предоставя данни за компании, които могат да организират трансфера.

Вижте и останалите ни предложения за езикови ваканции тук >>