Изберете страница

Yale University

Местоположение: Ню Хевън, САЩ

Възраст на учениците: 13 – 18 години

Продължителност: 2 седмици

Начални дати: 02.07; 16.07

Училището

Създаден през 1701г. и с безброй известни възпитаници (включително президентите Джордж Буш – баща, Джордж Буш – син и Бил Клинтън), Yale University е един от най-добрите университети в САЩ.

Програмите се предоставят от водещата организация Oxford Royale Academy и основният им фокус е добавянето на академична стойност и напредък, без да се пренебрегва нуждата на учениците от развлечение.

 

Програми

Explore Business, Innovation & Entrepreneurship (13-15 г.) Курсът предоставя широко въведение в бизнеса, финансите и маркетинга. Ще придобиете умения необходими за успешното стартиране и управление на собствен бизнес. Ще развиете мисленето си, комуникационните и творческите си умения.

Explore Engineering & Technology (13-15 г.) –  По време на курса ще се научите да мислите като инженер, ще развиете уменията си за критично мислене и креативност, ще приложите уменията си в „Предизвикателството за проектиране на мисия до Марс“, където заедно с останалите курсисти ще предлагате инженерни и технологични решения, които ще подпомогнат създаването на колония на Марс.

Explore Medicine (13-15 г.) – Ще изследвате основите на човешката анатомия, ще разширите разбирането си за медицината чрез практически симулации.

Explore Creative Writing (13-15 г. и 16-18 г.) – С помощта на курса ще намерите своя собствен „глас“, чрез който да изразявате себе си и да вдъхновявате читателите си, докато изследвате разнообразни техники за творческо писане. Ще бъдете част от интерактивна и разнообразна среда в класната стая, която съчетава експериментални групови задачи и семинари, както и достатъчно време да работите върху собствените си разкази.

Inventing the Future: Business, Innovation & Entrepreneurship (16-18 г.) –  Тази програма ще ви снабди с умения и начин на мислене, за да създавате бъдещето по един иновативен начин. Това цялостно потапяне в бизнес принципите, иновационните методи и предприемаческото мислене, ще ви позволи да инкубирате идеите си и да ги ускорите в бизнес, създаващ стойност. Тук ще:

  • разгледате как работят пазарите и как можете да стартирате свой бизнес;
  • практикувате идентифициране и решаване на бизнес и пазарни проблеми;
  • прилагате иновативни методологии за решаване на предизвикателства;
  • развиете компетенции в бизнес моделиране, управление на проекти, проучване на пазара, бизнес анализ и разработване на концепции;
  • укрепите капацитета си за лидерство и сътрудничество.

Designing Tomorrow: Engineering and Technology (16-18 г.) – Този курс предоставя въведение в нововъзникващите технологии, които оформят бъдещето. Осигурявайки широка основа в инженерните принципи и области, той ще ви вдъхнови да поемете големите предизвикателства на бъдещето – от алтернативната енергия до напредналата роботика и извън нея. Проектирайте утрешните решения чрез изчерпателен преглед на пресечната точка на инженерство, модерна роботика и технологии.  Влезте в бъдещето, докато посещавате нововъзникващи технологични фирми като Honeybee Robotics, световен лидер в модерните роботизирани решения за земята и в космоса, и се запознайте с лидери и футуристи, които вече проектират утрешния ден. Прилагайте теоретични концепции и методологии за решаване на проблеми към предизвикателствата в съвремения свят чрез „Проектиране на утре Capstone Project“.

Curing the Future: Medicine & Disease (16-18 г.) Изследвайте областите на биологията, генетиката, неврологията, спешната медицина и човешката анатомия и получете практическа представа за бъдещата Ви кариера като хирург, лекар или медицинска сестра. Тук ще научите как да навигирате в процеса на кандидатстване в медицинско училище.

Law and Trial Advocacy Academy (16-18 г.) –  Този курс предоставя широко въведение в теорията и практиката на правото. Той ще ви осигури силен набор от логически и аргументативни умения чрез правни казуси и симулация на съдебен процес. Чрез него ще съумеете да развиете и практикувате своите умения за критично мислене, комуникация и логическо разсъждение. Ще разгледате етичните последици от практиката на правото. Ще получите представа за гражданско, наказателно, договорно и търговско право. Ще научите за теорията и практиката на правото от правилата за доказване до уменията за кръстосан разпит и ефективни начални и заключителни аргументи.

 

Настаняване

Настаняването е на пълен пансион в общежитието на Yale University, в стаи с 1-2 легла, повечето с общ санитарен възел.

Екскурзии

Предвидени са три целодневни екскурзии на седмица до Empire State Building и Macy’s, Brooklyn Bridge, Ground Zero и Times Square, Rockaway Beach, Metropolitan Museum of Art и Central Park, Statue of Liberty, Ellis Island и други.

Такси

 Програма 2 седмици
 Summer Course USD 5995

 

Допълнителни такси:

  • Трансфер от/до летище не е включен в цената. Училището предоставя данни за компании, които могат да организират трансфера.

Вижте и останалите ни предложения за езикови ваканции тук >>

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London, Висше образование