Изберете страница

Cogito – Cambridge

Местоположение: Harvard sq. & MIT, Кеймбридж, Бостън, САЩ
Възраст на учениците: 14 – 17 години
Продължителност: 2,5 – 3,5 седмици
Период: 30.06 – 23.07.2024г.

Език

Възраст на детето

Училището

Езиковите ваканции се провеждат в Cogito World Education. Това е образователна компания със седалище в Кеймбридж, Бостън, щата Масачузец. Тя предлага нов подход към образованието на международни студенти, с акцент върху качественото обслужване и партнирането с водещи американски университети. Harvard Square се намира в центъра на Кеймбридж и разделя Harvard University от бизнес зоната в града. Площадът се посещава от над 8 милиона души всяка година и предлага разнообразни забавления като концерти на открито, нестандартни магазинчета и ресторанти, кафенета и други. Разположен само на минута разстояние от суматохата на Бостън, този район има какво да предложи на своите посетители.

Програми

Summer Camp (14-17 г.) Летният лагер с продължителност 2,5 седмици предоставя възможност за изучаване на английски език чрез специализирано обучение, включващо 15 урока езикова подготовка на седмица, чиито преподаватели са възпитаници на Харвард и MIT, следобедни клубове по интереси, посещения на международно известни компании и др. Учениците придобиват практически опит по време на семинари в Microsoft и MIT. Датите на програмата са 30.06 – 16.07.2024г.

SAT Preparation (14-17 г.) – Подготвителна програма за топ колежи и университети в САЩ с продължителност 3,5 седмици. Учениците посещават часове по SAT 5 дни в седмицата, като се комбинират секции за критично четене и писане и математика.

Вечерта има 1-2 часа  домашна работа в присъствието на преподавател. Администрират се два диагностични SAT теста по време на програмата. Всяка седмица учениците преглеждат техниките за полагане на тестове, за да могат ефективно да управляват времето си и да подобрят резултатите си. Организират се посещения на кампусите на различни университети: Brown University, Harvard University, Boston College, MIT, Tufts University, and Boston University, UMASS Boston, Columbia University. Датите на програмата са 30.06 – 23.07.2024г.

Настаняване

Настаняването е на полупълен пансион в двойни стаи в базата на училището.

Екскурзии

Програмата включва уикенд екскурзия до New York, както и многобройни посещения на културни забележителности в Бостън.

 

Такси

Програма 2,5 седмици 3,5 седм.
Summer English USD 3995
SAT Preparation USD 5995

 

Допълнителни такси:

  • Трансфери от/до летище Boston Logan се заплащат допълнително.

 

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.