Изберете страница

Cogito – Cambridge

Местоположение: Harvard sq. & MIT, Кеймбридж, САЩ
Възраст на учениците: 10  – 18 години
Продължителност: 3 – 4 седмици
Начални дати: 01.07.2023г.

Език

Възраст на детето

Училището

Езиковите ваканции се провеждат в Cogito World Education. Това е образователна компания със седалище в Кеймбридж, Бостън, щата Масачузец. Тя предлага нов подход към образованието на международни студенти, с акцент върху качественото обслужване и партнирането с водещи американски университети. Harvard Square се намира в центъра на Кеймбридж и разделя Harvard University от бизнес зоната в града. Площадът се посещава от над 8 милиона души всяка година и предлага разнообразни забавления като концерти на открито, нестандартни магазинчета и ресторанти, кафенета и други. Разположен само на минута разстояние от суматохата на Бостън, този район има какво да предложи на своите посетители.

Програми

Summer Camp (10-18г.) – Летният лагер предоставя възможност за изучаване на английски език чрез специализирано обучение, включващо 15 урока езикова подготовка на седмица, чиито преподаватели са възпитаници на Харвард и MIT, следобедни клубове по интереси, посещения на международно известни компании и др. Учениците придобиват практически опит по време на семинари в Microsoft и MIT.

SAT Preparation (14-17г.)- подготвителна програма за топ колежи и университети в САЩ, с продължителност 4 седмици.  Учениците посещават часове по SAT 5 дни в седмицата, като се комбинират секции за критично четене, писане и математика. Вечерта има контролирани 1-2 часа  домашна работа с техните преподаватели. Администрират се два диагностични SAT теста по време на програмата. Всяка седмица учениците преглеждат техниките за полагане на тестове, за да могат ефективно да управляват времето си и да подобрят резултатите си. Организират се посещения на кампусите на различни университети – Brown University, Harvard University, Boston College, MIT, Tufts University и Boston University, разглеждане на културни забележителности в Бостън, както и участие в различни проекти с ученици от Boston start-ups and research labs, посещение на Google и Microsoft.

Настаняване

Настаняването е на пълен пансион – 3 хранения на ден и междинна закуска, в двойни стаи в базата на училището.

Екскурзии

Програмата включва уикенд екскурзия до New York, както и многобройни посещения на културни забележителности в Бостън.

 

Такси

Програма 3 седмици 4 седм.
Summer English USD 4995
SAT Preparation USD 6995

 

Допълнителни такси:

  • Трансфери от/до летище Boston Logan се заплащат допълнително.

 

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.

Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия