Изберете страница

CATS College Boston

Местоположение: Бостън, САЩ
Възраст на учениците: 12  – 17 години
Продължителност: 1 – 4 седмици
Период:  Classic course: 30.06 – 04.08.2024г.

Език

Ценови диапазон 2 седмици

Възраст на детето

Училището

CATS College Boston комбинира усещането и ценностите на традиционен американски колеж с нов, модерен кампус. Разположено върху 20 дка площ, училището разполага с 43 класни стаи, 15 лаборатории, 7 музикални зали, 3 арт студиа, собствен експериментален театър и съоръжения за спорт на открито и закрито.

Програми

При всички програми обучението включва 15 урока по 45 минути подготовка по съответния предмет и се извършва в групи до 16 ученици.

Classic English Course (12–17 г.) Програмата включва 15 урока езикова подготовка по английски език на седмица, съчетана със спорт, изкуства и занаяти, драма и вечерни мероприятия.

Ivy League Preparation (14–18 г.) – Курсът комбинира уроци, лекции, семинари и посещения, за да даде възможност на студентите да подготвят своите кандидатури за университети от IVY лигата. Уроците развиват всеки от четирите езикови умения: говорене, слушане, четене и писане в контекста на изпита TOEFL. Включени са и възможности за развитие на знания по лексика и граматика.  Фокусира се върху SAT изпита и студентите ще имат възможност да практикуват умения за активно слушане и писане на есета.

STEAM Camp (14-18 г.) Eкспериментирайте с материали и създавайте свои собствени устройства в лабораторията в кампуса, например роботи, преносими технологии и ракети. Ще имате възможността да прилагате знанията си в областта на науките, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката.

Textiles and Fashion Design (14-18 г.) креативна програма, която засяга теми като:

тенденциите и бъдещето на модата, устойчивостта на материалите. Учениците ще се научат да прилагат тези концепции при проектирането и създаването на завършен модел дреха.

Illustration and Comics (14 – 18 г.) – Ще придобиете представа за техники за visual storytelling, както и за най-добрите практики за създаване на комикси. Използвайки традиционни материали като молив и мастило, ще можете да създадете визуален разказ, придружен от писмен сценарий.

Coding Camp (14 – 18 г.) – Изследвайте идеи, експериментирайте с материали и създавайте свои собствени устройства по време на посещения и в кампуса. Този курс комбинира уроци, лекции и семинари за учениците, които се интересуват от програмиране и съвременни технологии.

Film making (14 – 18г.) – Тази програма е специално създадена за ученици, които желаят да подобрят уменията си за видеография и кинематография, като за финал на курса ще бъдат прожектирани филмите, създадени от всеки ученик.

Photography (14 – 18г.) – Програмата е специално създадена за ученици, които желаят да надрадят фотографските си умения, както и как да обработват снимки. Ще научите как да използвате и настройвате различни камери, както тънкости при отпечатването на изображения на компютър. Ще създадете собствено портфолио, като използвате за вдъхновение приказния Бостън. Програмата е едноседмична.

Classic English Course – (12–17 г.) – 20 урока по 45 мин. подготовка по английски език + спорт и вечерни мероприятия.

Настаняване

Настаняването е в самостоятелни стаи със собствен санитарен възел, климатик и на пълен пансион.

Екскурзии

За всяка седмица престой се организира по една целодневна екскурзия. Примерни дестинации: Boston, New York и Six Flags Theme Park. Освен това има и 3-4 полудневни екскурзии до Yale Planetarium,Yale Gallery, CT Science Center, Clinton Crossing Outlets, Stamford Mall или Brownstone Park.

Такси

Програма 2 седмици
Classic Camp USD  3914
STEM Camp USD 5324
Coding Camp USD 4598
Photography  USD 2209 (една седмица)
Ivy League Preparation/Ilustration and Comics/Film making/Textiles and Fashion Design USD 4418

Допълнително се разплащат:

  • Регистрационна такса.
  • Такса UM непридружено дете (до 16 г.).

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.