Изберете страница

Swiss Education Academy 16+, Montreux

Местоположение: Монтрьо, Швейцария

Възраст на учениците: 16 – 20 години

Продължителност: 1 – 7 седмици

Начални дати: 25.06 – 12.08

 

Език

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение

Swiss Education Academy (SEA) е част от Swiss Educational Group (SEG) – лидер в образованието в сферата на хотелиерството и туризма в Швейцария. SEG се състои от: Swiss Hotel Management School (SHMS), Hotel Institute (HIM), Cesar Ritz Colleges и Culinary Arts Academy. Колежите гарантират на своите студенти първокласно образование, съчетано с високите стандарти на швейцарския мениджмънт

Училището

Swiss Education Academy предлага 2 въвеждащи летни програми: Introduction to the World of Hospitality и World of Culinary Arts. Подходящи са за ученици с интерес към хотелиерския мениджмънт и/или кулинарното изкуство. Целта на курсовете е учениците да се запознаят с образователните програми, предлагани от Swiss Education Group, да се потопят в атмосферата на колежите и да решат дали професиите хотелиер или кулинар са походящи за тях. Организират се различни тематични активности и екскурзии до забележителности.

Програми

Летните програми на Swiss Education Academy дават възможност на младите хора да следват своите интереси, да отключат нови страсти и да създадат нови приятелства в една от най-красивите страни в света. По време на динамичната лятна програма се използва цялостен подход насочен към израстването на участниците, съчетавайки ангажиращо, практическо обучение с преживявания, които повишават увереността и подготовката им за блестящо бъдеще.

World of Hospitality – Обучение се провежда сутрин и е разпределено по седмици:

 • Swiss Hospitality Excellence – този курс дава по-задълбочено разбиране за света на хотелиерството: как работи и как е структурирана индустрията, как да идентифицирате и изследвате тенденции, как да разберете потенциалните клиенти и да придобиете представа за това как COVID-19 е трансформирал световната индустрия на хотелиерството, идентичността на бранда и позиционирането на веригите хотели и ресторанти.
 • Entrepreneurship & Leadership – Фокусът през тази седмица ще бъде личността на всеки един курсист, неговите силни и слаби страни. Чрез серия от тестове, участия в комуникационни семинари, презентации и групови проекти, курсистите ще изградят профил на един бъдещ лидер и предприемач.
 • Hotel andEvent Management – ако мечтаете да организирате мащабно  събитие, ако мислите креативно и имате задълбочени познания по събитийната индустрия, то тoзи курс е за Вас. Екип от изключителни експерти в бранша, ще Ви запознае с всичко необходимо за управлението на хотел и планиране на събития. В края на седмицата всички ще държат тест и ще получат сертификат.
 • English Language – курсовете по английски език са за тези, които искат да подобрят езиковите си  умения: граматика, говорене, писане и речников запас. На курсистите, които ще държат изпит IELTS, ще бъде отделно специално внимание с цел успешното им явяване на изпита.

В допълнение към програмата World of Hospitality, според индивидуалните интереси, може да бъде избрана по една от следобедните програми с активности / на седмица:

 • Aqua VentureРазположен на брега на Женевското езеро, Монтрьо е идеалното място за водни активности. През тази седмица ще се насладите на релакс с приятели и забавления: воден парк, басейн и плаж, stand-up paddle, термални бани в Lavey.
 • Adrenaline Rush – за курсисти с приключенски дух, които обичат предизвикателствата на заобикалящата природа. Програмата включва: посещения на приключенски парк, рафтинг или каньонинг (с професионални водачи), поход, виа ферата в Leysin, парк с батути.
 • Discover Switzerland 1 & 2 – програмите са подходящи за тези, които искат да научат повече за красивата Швейцария, нейните езера и планини, както и за културното наследство.
 1. Discover Switzerland 1 – посещение на музея на Чарли Чаплин и пазаруване, шоколадова фабрика и грюйер, поход, ледник 3000 с летни шейни, посещение на Олимпийския музей в Лозана.
 2. Discover Switzerland 2: посещение на музея на храните Nestle с пазаруване, посещение на лозята Lavaux UNESCO, поход, посещение на най-големият сладководен аквариум в Европа, посещение на военната крепост Вейто и разходка с лодка.

World of Culinary Arts – курсовете за Швейцарския кулинарен клуб се провеждат в понеделник, вторник, четвъртък и петък (сутрин и следобед). Срядата е посветена на екскурзии в региона. Курсовете са предназначени за различните видове кулинарни традиции по седмици (1 до 3 седмици):

 • Седмица 1: European Cuisine– седмицата е посветена на създаването на ястия от Европа, от пица до хляб и дори швейцарско фондю.
 • Седмица 2: World Cuisine – тази седмица ще Ви отведе на световно турне на храните.
 • Седмица 3: Chocolate and Pastry– ако обичате шоколад и десерти, тази седмица е за Вас!

Активности: вечерта е за релакс и забавление. Организират се различни тематични активности, олимпиади, филмови маратони и караоке, щоу на талантите и вечер край езерото. Петък вечер започва с гала вечеря и церемония по дипломиране с връчване на сертификати.

Настаняване 

Настаняването е на пълен пансион в модерно обзаведени двойни стаи със собствен санитарен възел. Възможно е настаняване и в самостоятелни стаи.

Екскурзии 

Всяка събота учениците участват в еднодневна екскурзия до Берн, Лозана, или Женева.

** Всички курсисти, които посетят курс за 3 седмици: “World of Hospitality” & „World of Culinary“ или 2 седмици: “English Course”, ще имат имат възможност да се явят безплатно на тест IELTS. Изпитът IELTS ще се проведе на 22.07.2023 г. и 10.08.2023 г.

Такси

Програма 1 седмица 2 седмици 3 седмици
World of Hospitality CHF 1950 CHF 3850 CHF 5700
World of Culinary Arts CHF 1950 CHF 3850 CHF 5700

 

Допълнително се заплащат:

 • Административна такса: CHF 125.
 • Трансфери от/до летищe Женева/Монтрьо – CHF 190/в посока.
 • Настаняване: в самостоятелна стая Standard – CHF 100/на седмица; в двойна стая Deluxe – CHF 100/на седмица; в самостоятелна стая Deluxe – CHF 200/на седмица.
 • Възможност за добавяне на допълнителен пакет с активности: Adrenalin Rush – CHF 200 /на седмица.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.

education in London, Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина