Le Rosey

0.00

Местоположение: Рол, Швейцария

Възраст на учениците: 8 – 17 години

Продължителност: 2, 3, 4 седмици

Период: 12.06. – 22.08.

Езици: Френски език, Английски език, Испански език

Език

, ,

Възраст на детето

8-17

Ценови диапазон 2 седмици

над 2000 CHF

Описание

Местоположение

На северозападния бряг на езерото Женева, между Нион и Лозана се намира малкият и уютен град Рол. В Рол се намира  центъра за езикови ваканции Le Rosey. Гщаад, дом на зимната резиденция на училището, е село в окръг Берн. Там се намира една от най-големите ски зони в Алпите. През зимата се мести в зимния си кампус (30 хектара) в гр. Гщат, в който се организират и част от летните програми.

 

Училището

Le Rosey е основано през 1880 г. в гр. Рол, на северозападния бряг на езерото Женева – между Нион и Лозана, част от лозаро-винарски район La Côte. През зимата се мести в зимния си кампус (30 хектара) в гр. Гщаад, в който се организират и част от летните програми. Училището е оборудвано с модерни спортни съоръжения, обновени общежития и прекрасни условия за преподаване. И в двата кампуса учениците са настанени в просторни двойни стаи, повечето от които със собствена баня и тоалетна. Момчета и момичета са в отделни сгради.

 

Програми

Le Classique (Rolle)
4-седмичен летен лагер за деца между 9 и 16 г., с изобилие от 30 различни спортни и артистични активности всеки ден, възможност за избор на език – английски и френски, както и специализирана програма Real Madrid Foundation Clinic и Tony Parker Basketball Academy by ASVEL. Децата могат да изберат академия с обучение по език, спорт (тенис, футбол или баскетбол), изкуство (визуални изкуства и театър), The Leadership Academy (за деца над 13 г.), където се научават как да са лидери и как да развият своята креативност или Tech Academy, която включва кодиране, роботика и 3D дизайн. Избраната академия е два пъти по 75 минути на ден. Ежедневно по 3 часа следобед са за отборни игри, различни водни спортове, планински преходи и много други активности.

 

Summer School (Rolle)
Програмата е за деца между 9 и 16 г., с продължителност 3 седмици. Учениците избират академия по интензивно обучение по френски, английски или испански език (4 часа по 50 минути/ден), математика на английски език, The Leadership Academy (за деца над 13 г.), където се научават как да са лидери и как да развият своята креативност или Tech Academy – кодиране, роботика и 3D дизайн. Програмата предлага и допълнителни индивидуални часове по конна езда или футбол с Real Madrid. Следобедните часове са предназначени за спорт, игри и творчество.

 

My Family (Gstaad) специално предназначена за деца между 8 и 13 г., които за първи път се отделят от семейството си, с продължителност от 2 до 3 седмици. Групите са с до 10 ученици. Обучението по френски или английски език е 6 дни в седмицата по 2,5 ч., а след това продължава с множество спортни и артистични дейности. Провеждат се екскурзии и различни групови занимания. През третата седмица на курса се провежда Ultimate Adventure Week вместо учебните часове и следобедните активности, децата ще бъдат заведени на приключение за цяла седмица.

 

Excellence Camp – този ексклузивен двуседмичен лагер е специално предназначен за любопитни деца с авантюристичен дух на възраст между 12 и 16 г. и много добро владеене на английски или френски език. Програмата включва една седмица приключения в планината и една седмица круиз на борда на катамаран в Средиземно море. Седмицата в планината предлага откриване на пътеки, скално катерене, преминаване през ледници, ползване на GPS навигация, нощуване в планината и много други. В края на Mountain week групата лети от Женева към брега на Средиземно море, където ветроходната яхта Ipharra е готова да отплава на круиз по крайбрежието и до прекрасните острови. Програмата с активности е тематична и включва техники за управление на лодката (с двигател и платна), различни маневри, изчисляване на трасета чрез карти и електронно навигационно оборудване, водни спортове.

 

SAT Prep Camp – за период от 3 или 4 седмици, за ученици в последните 2 или 3 години на гимназията, които биха искали да се подготвят за SAT изпит. Учебният план включва математика, критично четене и писане. Състои се от 52 часа интензивно обучение в класна стая и практични занимания във всички области на изпита + 4 пълни SAT пробни изпита (общо 70 часа подготовка). Програмата включва технически, спортни и креативни занимания в следобедните часове, вечерни занимания (екскурзии, дискотека, тематични вечери, игри край басейна и др.), а през уикендите се организират екскурзии, пазаруване и др.

 

В последната вечер на всеки от курсовете се организира представление с раздаване на награди и се акцентира върху напредъка на участниците.

Настаняване 

И в двата кампуса учениците са настанени в просторни двойни стаи, повечето от които със собствена баня и тоалетна. Момчета и момичета са в отделни сгради.

 

Екскурзии 

Учениците имат възможност да открият чудесата на Швейцария, наслаждавайки се на прекрасните гледки. Планирани са екскурзии до културни забележителности и големи градове като Женева и Лозана, разходки в планината и една нощувка в планинска хижа.

Такси

Програма/ нач.дати

 

2 седмици

 

3 седмици

 

4 седмици

Le Classique

06.07

 

CHF 13900

Summer School

04.08

CHF 10450

My Family Camp

12.06; 5.07; 27.07;

 

CHF 6200

CHF 11200

SAT

06.07; 04.08;

 

CHF 14000CHF 18000

Excellence Summer

05.07

 

CHF 15500

 

  • Трансферът е включен в цената в официалните дни за пристигане/заминаване

 

Още езикови ваканции на френски език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.

 

 

Допълнителна информация

Език

, ,

Възраст на детето

8-17

Ценови диапазон 2 седмици

над 2000 CHF