Изберете страница

Le Rosey

Местоположение: Рол, Швейцария

Възраст на учениците: 8 – 16 години

Продължителност: 2, 3, 4 седмици

Период: 09.06. – 01.08.

Начални дати:

Le Classique-  03.07; Summer School – 01.08;My Family Camp – 09.06; 02.07; 24.07;Excellence Summer – 02.07;

Езици: Френски език и Английски език

Език

, ,

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение

На северозападния бряг на езерото Женева, между Нион и Лозана е местоположението на малкият и уютен град Рол. В Рол се намира центъра за езикови ваканции Le Rosey. Гщаад, дом на зимната резиденция на училището, е село в окръг Берн. Там се намира една от най-големите ски зони в Алпите. През зимата се мести в зимния си кампус (30 хектара) в гр. Гщат, в който се организират и част от летните програми.

 

Училището

Le Rosey е основано през 1880 г. в гр. Рол, на северозападния бряг на езерото Женева – между Нион и Лозана, част от лозаро-винарски район La Côte. През зимата се мести в зимния си кампус (30 хектара) в гр. Гщаад, в който се организират и част от летните програми. Училището е оборудвано с модерни спортни съоръжения, обновени общежития и прекрасни условия за преподаване. И в двата кампуса учениците са настанени в просторни двойни стаи, повечето от които със собствена баня и тоалетна. Момчета и момичета са в отделни сгради.

 

Програми

Le Classique (Rolle) 4-седмичен летен лагер за деца между 8 и 15 г., с изобилие от разнообразни спортни и артистични активности всеки ден (отборни игри, дискотека, филмови вечери и др) и възможност за избор на сутрешни академии:

 • Английски или френски език – обучението се провежда в групи до 12 деца.
 • Multi-sports  за истинските спортисти – практикувайте и усъвършенствайте много различни индивидуални и отборни спортове.
 • Visual Arts  за по-артистично настроените ученици – развийте своите артистични умения, проучете идеи и се съсредоточете върху творчеството с нови машини, нови техники и различни медии.

Децата на 13г. + могат да изберат от:

 • Culinary Arts (нова програма) – изградете добри хранителни навици, развийте своята кулинарна креативност, практикувайте уменията си на готвач, открийте свежи продукти с различни вкусове, научете се да приготвяте сладки и солени рецепти.
 • Digital Creativity (нова програма)въвеждащ курс за всичко свързано с технологиите: заснемане и редактиране на снимки, видеоклипове и кадри с дрон; създаване на цифрови илюстрации; разбиране на основите на 3D анимацията. Покриват широк набор от софтуер от Photoshop до Premiere Pro, After Effects, Procreate и Blender.
 • The Leadership – практически семинари по самозащита, публично говорене, невербална комуникация, физическо изразяване и танци, критично мислене, предизвикателства на открито и експедиции сред природата.
 • Tech която включва кодиране, роботика и 3D дизайн.

 

Summer School (Rolle)
Програмата е за деца между 8 и 15 г., с продължителност 3 седмици.Учениците избират сутрешна академия (20 урока*45 мин. на седмица):

 • Френски или английски език – обучението се провежда в група и може да се комбинира с уроци по английски/френски/матетика.
 • Математика на английски език – обучението може да се комбинира с уроци по английски/френски език.
 • Theatre специализирани семинари с професионалисти от индустрията, завърващи с вълнуващо представление пред приятели и семейство. Ще пресъздадете вълнуващи герои, ще се научите как да владеете гласа си и да използваре маска, движения и жестове.

Децата на 13г. + могат да изберат от:

 • Creative Writing (нова програма) – разглеждане и задълбочен анализ на литературни произведения, създаване на свое собствено художествено или нехудожествена произведение.
 • Digital Creativity (нова програма) – въвеждащ курс за всичко свързано с технологиите: заснемане и редактиране на снимки, видеоклипове и кадри с дрон; създаване на цифрови илюстрации; разбиране на основите на 3D анимацията. Покриват широк набор от софтуер от Photoshop до Premiere Pro, After Effects, Procreate и Blender.
 • Leadership практически семинари по самозащита, публично говорене, невербална комуникация, физическо изразяване и танци, критично мислене, предизвикателства на открито и експедиции сред природата.
 • Tech Academy – кодиране, роботика и 3D дизайн.

Следобедните часове са предназначени за спорт, игри и творчество.

 

My Family (Gstaad) специално предназначена за деца между 8 и 13 г., които за първи път се отделят от семейството си, с продължителност от 2 до 3 седмици.  Обучението по френски или английски език е 6 дни в седмицата по 2,5 ч., а след това програмата продължава с множество спортни и артистични дейности. Провеждат се екскурзии и различни групови занимания. През третата седмица на курса се провежда Ultimate Adventure Week – вместо учебните часове и следобедните активности, децата ще бъдат заведени на приключение за цяла седмица.

 

Excellence Camp – този ексклузивен двуседмичен лагер е специално предназначен за любопитни деца с авантюристичен дух на възраст между 12 и 16 г. и много добро владеене на английски или френски език. Програмата включва една седмица приключения в планината и една седмица круиз на борда на яхта в Средиземно море. Седмицата в планината предлага откриване на пътеки, скално катерене, преминаване през ледници, ползване на GPS навигация, нощуване в на открито и много други. В края на Mountain week групата лети от Женева към брега на Средиземно море, където ветроходната яхта Ipharra е готова да отплава на круиз по крайбрежието и до прекрасните острови. Програмата с активности е тематична и включва техники за управление на лодката (с двигател и платна), различни маневри, изчисляване на трасета чрез карти и електронно навигационно оборудване, водни спортове.

В последната вечер на всеки от курсовете Le Rosey организира представление с раздаване на награди и се акцентира върху напредъка на участниците.

Настаняване 

И в двата кампуса на Le Rosey учениците са настанени в просторни двойни стаи, повечето от които със собствена баня и тоалетна. Момчета и момичета са в отделни сгради.

 

Екскурзии 

Учениците имат възможност да открият чудесата на Швейцария, наслаждавайки се на прекрасните гледки, разходки и активности в планината, екскурзии до Аквапарк или Глетчер 3000  и др.

Такси

Програма (нач.дати) 2 седмици 3 седици 4 седмици
Le Classique CHF 15200
Summer School CHF 11400
My Family Camp CHF 6800 CHF 12100
Excellence Summer CHF 16000
 • Трансферът е включен в цената в официалните дни за пристигане/заминаване.

 

Още езикови ваканции на френски език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.

Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия, education in London