Изберете страница

Le Rosey

Местоположение: Рол, Швейцария

Възраст на учениците: 8 – 16 години

Продължителност: 2, 3, 4 седмици

Период: 14.06. – 24.08.2024г.

Начални дати:

Le Classique –  08.07; Summer School – 06.08; My Family Camp – 14.06; 07.07; 29.07; Excellence Summer – 07.07;

Езици: Френски език и Английски език

Език

, ,

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение

На северозападния бряг на езерото Женева, между Нион и Лозана е местоположението на малкият и уютен град Рол. В Рол се намира центъра за езикови ваканции Le Rosey. Гщаад, дом на зимната резиденция на училището, е село в окръг Берн. Там се намира една от най-големите ски зони в Алпите. През зимата се мести в зимния си кампус (30 хектара) в гр. Гщат, в който се организират и част от летните програми.

 

Училището

Le Rosey е основано през 1880 г. в гр. Рол, на северозападния бряг на езерото Женева – между Нион и Лозана, част от лозаро-винарски район La Côte. През зимата се мести в зимния си кампус (30 хектара) в гр. Гщаад, в който се организират и част от летните програми. Училището е оборудвано с модерни спортни съоръжения, обновени общежития и прекрасни условия за преподаване. И в двата кампуса учениците са настанени в просторни двойни стаи, повечето от които със собствена баня и тоалетна. Момчета и момичета са в отделни сгради.

 

Програми

Le Classique (Rolle) Програмата представлява 4 седмичен летен лагер за деца между 8 и 15 г., с изобилие от разнообразни спортни и артистични активности всеки ден (отборни игри, дискотека, филмови вечери и др.) и възможност за избор на сутрешни академии:

 • Английски или френски език – Обучението се провежда в групи до 12 деца.
 • Multi-sports – За истинските спортисти, които искат да практикуват и усъвършенстват много различни индивидуални и отборни спортове.
 • Visual Arts – За по-артистично настроените ученици, които искат да развият своите артистични умения, да проучат идеи и се съсредоточат върху творчеството с нови машини, нови техники и различни медии.

Децата на 13г. + могат да изберат от:

 • Culinary Arts – Изградете добри хранителни навици, развийте своята кулинарна креативност, практикувайте уменията си на готвач, открийте свежи продукти с различни вкусове, научете се да приготвяте сладки и солени рецепти.
 • Digital Creativity – Въвеждащ курс за всичко свързано с технологиите – заснемане и редактиране на снимки, видеоклипове и кадри с дрон; създаване на цифрови илюстрации; разбиране на основите на 3D анимацията. Покриват широк набор от софтуер от Photoshop до Premiere Pro, After Effects, Procreate и Blender.
 • The Leadership – Практически семинари по самозащита, публично говорене, невербална комуникация, физическо изразяване и танци, критично мислене, предизвикателства на открито и експедиции сред природата.
 • Tech – Академия, която включва кодиране, роботика и 3D дизайн.

 

Summer School (Rolle) е за деца между 8 и 15 г., с продължителност 3 седмици. Учениците избират сутрешна академия (20 урока по 45 минути на седмица):

 • Френски или английски език – Обучението се провежда в група и може да се избират уроци по английски или френски език.
 • Математика на английски език Обучението може да се комбинира с уроци по английски/френски език и математика.
 • Theatre – Специализирани семинари с професионалисти от индустрията, завърващи с вълнуващо представление пред приятели и семейство. Ще пресъздадете вълнуващи герои, ще се научите как да владеете гласа си и да използвате маска, движения и жестове.

Децата на 13г. + могат да изберат от:

 • Creative Writing – Разглеждане и задълбочен анализ на литературни произведения, създаване на свое собствено художествено или нехудожествена произведение.
 • Digital Creativity – Въвеждащ курс за всичко свързано с технологиите – заснемане и редактиране на снимки, видеоклипове и кадри с дрон; създаване на цифрови илюстрации; разбиране на основите на 3D анимацията. Покриват широк набор от софтуер от Photoshop до Premiere Pro, After Effects, Procreate и Blender.
 • Leadership – Практически семинари по самозащита, публично говорене, невербална комуникация, физическо изразяване и танци, критично мислене, предизвикателства на открито и експедиции сред природата.
 • Tech Academy – Кодиране, роботика и 3D дизайн.

Следобедните часове са предназначени за спорт, игри и творчество.

 My Family (Gstaad) Програма, специално предназначена за деца между 8 и 13 г., които за първи път се отделят от семейството си, с продължителност от 2 до 3 седмици. Обучението по френски или английски език се провежда сутрин  по 2,5 ч., а след това продължава с множество спортни и артистични дейности. Провеждат се екскурзии и различни групови занимания. През третата седмица на курса се провежда Ultimate Adventure Week вместо учебните часове и следобедните активности, децата ще бъдат заведени на приключение за цяла седмица.

Excellence Camp – Този ексклузивен лагер е специално предназначен за любопитни деца с авантюристичен дух на възраст между 12 и 16 г. и много добро владеене на английски или френски език. Програмата включва една седмица приключения в планината и една седмица круиз на борда на яхта в Средиземно море. Седмицата в планината предлага откриване на пътеки, скално катерене, преминаване през ледници, ползване на GPS навигация, нощуване в планината и много други. В края на Mountain week групата лети от Женева към брега на Средиземно море, където ветроходната яхта Ipharra е готова да отплава на круиз по крайбрежието и до прекрасните острови. Програмата с активности е тематична и включва техники за управление на лодката (с двигател и платна), различни маневри, изчисляване на трасета чрез карти и електронно навигационно оборудване, водни спортове.

В последната вечер на всеки от курсовете се организира представление с раздаване на награди и се акцентира върху напредъка на участниците.

Настаняване 

И в двата кампуса на Le Rosey учениците са настанени в просторни двойни стаи, повечето от които със собствена баня и тоалетна. Момчета и момичета са в отделни сгради.

 

Екскурзии 

Учениците имат възможност да открият чудесата на Швейцария, наслаждавайки се на прекрасните гледки, разходки и активности в планината, екскурзии до Аквапарк или Глетчер 3000  и др.

Такси

Програма (нач.дати) 2 седмици 3 седици 4 седмици
Le Classique CHF 1500
Summer School CHF 1100
My Family Camp CHF 7400 CHF 1200
Excellence Summer CHF 16000
 • Трансферът от/до летище е включен в цената в официалните дни за пристигане/заминаване.

 

Още езикови ваканции на френски език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.