Изберете страница

Schule Schloss Salem

Местоположение: Баден Вюртемберг, Германия
Възраст на учениците: 9-16 години
Продължителност: 2 седмици
Начални дати: 22.07. – 05.08.

Език

,

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Училището

Schule Schloss Salem (Шуле Шлос Залем) е пансионно училище с 3 кампуса – замъците Hohenfels, Salem и Spetzgart, които се намират в провинция Баден Вюртемберг, Южна Германия. Залем е едно от най-престижните училища в Европа. Включва модерни учебни зали, комфортни общежития, отлична спортна база, арт студиа, музикални зали, места за отдих, кафетерия, библиотека и др. Всеки от кампусите има собствени спални помещения – отделно за момчета и за момичета.

Програми

Лятната програма е с фокус върху разширяване на културното и академичното познание на децата чрез динамично, забавно и вълнуващо съчетание на учебни часове, спортни, културни и артистични дейности.

Summer Camp (9-11г.) – специализирана езикова ваканция за по-малките ученици, която се провежда в средновековният замък Hohenfels. Сутрин децата посещават часове по немски или английски език, история на немски език, практическа математика и ‘Mini-Uni’. В следобедните часове се практикува една от следните дисциплини: ветроходство, природа, цирково изкуство, изкуство и креативност или сценично представяне.

Summer School (12-14г.) – езиковата ваканция се провежда в базата на училището в Залем – красив замък в северната част на езерото Констанца. Сутрин децата посещават часове по английски или немски език, както и групови занимания по природни науки и роботика, както и практически занимания на тема „спешни случаи“ – пожарогасене, даване на първа помощ и др. Училището предлага и разнообразни активности като дървообработка, рисуване, текстил и фотография. Всеки ден учениците участват в разнообразна спортна програма – игри с топка, стрелба с лък, ветроходство и много активности на открито.

International Summer School (14-16г.) – провежда се в базата на училището в Spetzgart. Основният език е английски, а програмата е комбинация от интензивна езикова подготовка (английски или немски език) с разнообразни активности: скално катерене, планинско колоездене, ветроходство, водни спортове, посещение на културни забележителности, тенис, часове по изкуство и дизайн, скулптура и цирково изкуство. В последният ден на курсовете всички ученици взимат участие в театрална постановка.

Настаняване

. В Hohenfels настаняването е в стаи с 4 до 6 легла, в Salem – в стаи с 2 или повече легла, а в Spetzgart – в стаи с 2 легла. Осигурен е пълен пансион.

Такси

 Програма 2 седмици
Summer Programs EUR 3150

 

  • Трансфер oт/до летищe Zurich или Friedrichshafen е включен в цената за  пристигане/заминаване между 10:00 и 16:00 ч.; трансфери в различни от този график часове се заплащат.

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.

Висше образование, education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина