Изберете страница

Humboldt Institut Lindenberg- Линденберг

Местоположение: Линденберг, Германия
Възраст на учениците: 13 – 17 години
Продължителност: 2 седмици – 12 месеца
Период: целогодишно

Висок сезон: 09.06-17.08.2024г.

 

 

Език

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

За училището

Базата в Линденберг е част от голямата немска верига училища на Humboldt-Institut, основана през 1977 г. Днес Humboldt Institut Lindenberg е с дългогодишен опит в преподаването на немски език на чужденци и през годините е приело над 35 000 курсисти от 154 държави. Намира се на 10 минути пеша от централната част на Линденберг – известен здравен курорт в Южна Германия,разположен в подножието на Алпите, на 800 м надморска височина. Езиковият център разполага с най-модерни съоръжения – компютърна зала, аудитория със сцена, плувен басейн, гимнастически салон, игрище за мини голф, открито игрище за футбол, сауна и игрална зала с TV, билярдна маса и дартс.

Програми

Intensive course – Програмата включва 30 урока езикова подготовка по немски език на седмица. Групите са малки и се акцентира върху граматиката и устния изказ. Включени са спортни занимания на открито и закрито – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, плуване, бадминтон, пинг-понг и други. Децата могат да участват в планинско катерене и колоездене в Алпите, както и във вечерна развлекателна програма с дискотека, барбекю и различни кръжоци по изкуства.

Настаняване 

Учениците се настаняват на пълен пансион в резиденцията на училището в стаи с 1-4 легла, в повечето случаи двойни стаи, всички със собствен санитарен възел. През месеците юли и август учениците имат възможност и за настаняване при приемно семейство в единични или двойни стаи.

Екскурзии 

Всяка събота са предвидени целодневни екскурзии до някои от следните дестинации: Мюнхен, Щутгарт, Констанс, Аугсбург, Равенсбург, Линдау, Фридрихсшафен, Меерсбург, баварските замъци Нойшванщайн и Линдерхоф и град Брегенц в Австрия. Всяка сряда се организират полудневни екскурзии.

Такси

Програма 2 седмици 4 седмици Доп. седмица
Intensive course EUR 2700 EUR 5400 EUR 1350

 

Допълнителни такси

  • Трансфер от/до летище Мюнхен – EUR 180/ в посока; летище Цюрих – EUR 150/ посока; летище Меминген – EUR 70/ в посока, летище Фридрихсхафен – EUR 70/ в посока.
  • Такса непридружено дете UM при заминаване – EUR 40/ в посока.
  • Допълнителна такса за висок сезон (09.06– 17.08) – EUR 50/ на седмица.
  • Уроци по ски/сноуборд – EUR 340/ на седмица.

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.