Humboldt Institut Lindenberg- Линденберг

0.00

Местоположение: Линденберг, Германия
Възраст на учениците: 13 – 17 години
Продължителност: 2 седмици – 12 месеца
Период: целогодишно

 

 

Език

Възраст на детето

13-17

Ценови диапазон 2 седмици

над 2000 EUR

Описание

За училището

Базата в Линденберг е част от голямата немска верига училища на Humboldt-Institut, основана през 1977 г. Днес Humboldt Institut Lindenberg е с дългогодишен опит в преподаването на немски език на чужденци и през годините е приело над 35 000 курсисти от 154 държави. Намира се на 10 мин. пеша от централната част на Линденберг – известен здравен курорт в Южна Германия, в подножието на Алпите, на 800 м надморска височина. Езиковият център разполага с най-модерни съоръжения – компютърна зала, аудитория със сцена, плувен басейн, гимнастически салон, игрище за мини голф, открито игрище за футбол, сауна и игрална зала с TV, билярдна маса и дартс.

Програми

Intensive course – 30 урока езикова подготовка на седмица. Групите са малки и се акцентира върху граматиката и устния изказ. Включени са и спортни занимания на открито и закрито – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, плуване, бадминтон, пинг-понг и други. Децата могат да участват и в планинско катерене и колоездене в Алпите, както и във вечерна развлекателна програма с дискотека, барбекю и различни кръжоци по изкуства.

Настаняване 

Учениците на Humboldt Institut Lindenberg се настаняват на пълен пансион в резиденцията на училището в самостоятелни и двойни стаи или стаи с 3-4 легла, повечето със собствен санитарен възел.

Екскурзии 

Всяка събота са предвидени целодневни екскурзии до някои от следните дестинации: Мюнхен, Щутгарт, Констанс, Аугсбург, Равенсбург, Линдау, Фридрихсшафен, Меерсбург, баварските замъци Нойшванщайн и Линдерхоф и град Брегенц в Австрия. Всяка сряда се организират полудневни екскурзии.

Такси

Програма2 седмици4 седмициДоп. седмица
Intensive courseEUR 2100EUR 4200EUR 1050
  • Трансфери от/до летище Цюрих – EUR 120, Мюнхен – EUR 150, Меминген – EUR 55/посока.
  • Допълнителна такса за висок сезон (13.06– 21.08) – EUR 45/седмица.

 

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.

Допълнителна информация

Език

Възраст на детето

13-17

Ценови диапазон 2 седмици

над 2000 EUR

Product Video