Изберете страница

Humboldt Institut – Bad Schussenried

Местоположение: Бад Шусенрийд, Германия
Възраст на учениците: 10 – 17 години
Продължителност: 2 седмици – 13 седмици
Период: 04.06 – 02.09

Език

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение 

Humboldt Institut – Bad Schussenried се намира в историческия град Bad Schussenried, който е разположен в красив, хълмист район между езерото Констанс и реките Дунав и Илер. Известен най-вече със своите минерални извори и естествената красота на заобикалящата го среда, както и с културните си паметници, този атрактивен курорт е идеална отправна точка за много екскурзии.

Училището

Училището се помещава в модерна сграда в покрайнините на обширен парк само на 5 минути пеша от центъра на града. Класните стаи са модерни и отговарят на най-високи стандарти. Bad Schussenried е най-големият пансион за изучаване на немски език и предлага обучение на курсисти от различни националности. 

Програми

Junior Intensive course (10-13 г.) – 25 урока по немски език на седмица.

Intensive course (14-17 г.) – 30 урока по немски език на седмица.

Освен от внушителните зелени площи, младите спортисти ще останат впечатлени от прекрасните спортни съоръжения: физкултурен салон за футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, бадминтон, както и голям закрит плувен басейн и планински велосипеди за дълги разходки. В непосредствена близост има голф игрище и закрит тенис корт. Художниците могат да използват своята креативност в работилниците за изящни изкуства с рисуване върху прозорци и коприна, живопис и други.

Настаняване 

Настаняването в Humboldt Institut – Bad Schussenried е на пълен пансион в общежитието на училището, в стаи с 2 легла и собствен санитарен възел .

Екскурзии

В седмичната програма е включена една целодневна и една полудневна екскурзия до следните дестинации: Аугсбург, Мюнхен, Констанс, Равенсбург, Линдау, Щутгарт, Улм, Алпите и др.

Такси

Програма 2 седмици 4 седмици Доп. седмица
Junior/Intensive Course EUR 2560 EUR 5120 EUR 1280

 

Допълнителни такси:

  • Трансфер в неделя от/до летище Мюнхен – EUR 170/ в посока, летище Цюрих – EUR 130/в посока, летище Меминген – EUR 60/в посока, летище Фридрихсхафен – EUR 55/ в посока.
  • Заплащане за висок сезон (11.06. – 19.08) – EUR 50/ на седмица.

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.

Висше образование в чужбина, Висше образование, education in London, висше образование в Италия