Изберете страница

Humboldt Institut – Bad Schussenried

Местоположение: Бад Шусенрийд, Германия
Възраст на учениците: 10 – 17 години
Продължителност: 2 седмици – 13 седмици
Период: 09.06 – 08.09.2024г.

Език

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение 

Humboldt Institut – Bad Schussenried се намира в историческия град Bad Schussenried, който е разположен в красив, хълмист район между езерото Констанс и реките Дунав и Илер. Известен най-вече със своите минерални извори и естествената красота на заобикалящата го среда, както и с културните си паметници, този атрактивен курорт е идеална отправна точка за много екскурзии.

Училището

Училището се помещава в модерна сграда в покрайнините на обширен парк само на 5 минути пеша от центъра на града.Като пансионно училище, програмният център съчетава класни стаи, съоръжения за отдих и настаняване на едно място. С капазитет за до 300 ученици от цял свят, Bad Schussenried е най-големото училище в Германия за изучаване на немски като чужд език. Училището работи целогодишно и има невероятна инфраструктура, която позволява на децата и подрастващите да практикуват безброй спортни и развлекателни дейности, както на закрито, така и на открито.

Програми

Junior Intensive course (10-13 г.) – За курсистите на възраст 10-13г. програмaта включва 25 урока по немски език на седмица.

Intensive course (14-17 г.) – Програмата включва 30 урока по 45 минути подготовка по немски език на седмица.

И дете програми включват следобедни и вечерни занимания. Базата на училището разполага с много спортни игрища. Освен от внушителните зелени площи, младите спортисти ще останат впечатлени от прекрасните спортни съоръжения: физкултурен салон за футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, бадминтон, както и голям закрит плувен басейн и планински велосипеди за дълги разходки. В непосредствена близост има голф игрище и закрит тенис корт. Художниците могат да използват своята креативност в работилниците за изящни изкуства с рисуване върху прозорци и коприна, живопис и други.

Настаняване 

Настаняването в Humboldt Institut – Bad Schussenried е на пълен пансион в общежитието на училището, в стаи с 2 легла и собствен санитарен възел .

Екскурзии

В седмичната програма е включена една целодневна и една полудневна екскурзия до някоя от следните дестинации: Аугсбург, Мюнхен, замъкът Нойшванщайн, Констанс, Линдау, Щутгарт, Улм, Алпите и др.

Такси

Програма 2 седмици 4 седмици Доп. седмица
Junior/Intensive Course EUR 2700 EUR 5400 EUR 1350

 

Допълнителни такси:

  • Трансфер от/до летище Мюнхен – EUR 175/ в посока; летище Цюрих – EUR 150/ в посока; летище Меминген – EUR 70/ в посока, летище Фридрихсхафен – EUR 70/ в посока.
  • Такса непридружено дете UM при заминаване – EUR 40/ посока.
  • Доплащане за висок сезон (09.06. – 17.08) – EUR 50/седмица.

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.