Изберете страница

Humboldt Institut – Bad Schussenried

Местоположение: Бад Шусенрийд, Германия
Възраст на учениците: 10 – 17 години
Продължителност: целогодишно
Период: 2 седмици – 12 месеца

Език

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение 

Humboldt Institut – Bad Schussenried се намира в историческия град Bad Schussenried, който е разположен в красив хълмист район между езерото Констанс и реките Дунав и Илер. Известен най-вече със своите минерални извори и естествената красота на заобикалящата го среда, както и с културните си паметници, този атрактивен курорт е идеална отправна точка за много екскурзии.

Училището

Училището се помещава в модерна сграда в покрайнините на обширен парк, на 5 минути пеша от центъра на града. Класните стаи са модерни и отговарят на най-високи стандарти. Bad Schussenried е най-големият пансион за изучаване на немски и предлага обучение на курсисти от различни националности. 

Програми

Junior Intensive course (10-13 г.) – 25 урока по немски език на седмица.

Intensive course (14-17 г.) – 30 урока по немски език на седмица.

Освен от внушителните зелени площи, младите спортисти ще останат впечатлени от прекрасните спортни съоръжения: физкултурен салон за футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, бадминтон, както и голям закрит плувен басейн и планински велосипеди за дълги разходки. В непосредствена близост има голф игрище и закрит тенис корт. Художниците могат да използват своята креативност в работилниците за изящни изкуства с рисуване върху прозорци и коприна, живопис и други.

Настаняване 

Настаняването в Humboldt Institut – Bad Schussenried е в стаи с 2 легла със собствен санитарен възел на пълен пансион. Общежитието е в училищната сграда.

Екскурзии

В седмичната програма е включена една целодневна и една полудневна екскурзия до следните дестинации: Аугсбург, Мюнхен, Констанс, Равенсбург, Линдау, Щутгарт, Улм, Алпите и др.

Такси

Програма 2 седм. 4 седм. Доп. седм.
Intensive Course EUR 2160 EUR 4320 EUR 1080

 

Допълнителни такси:

  • Трансфер от/до летище Мюнхен – EUR 150/посока; летище Цюрих – EUR 120/посока; летище Меминген – EUR 55/посока.
  • Заплащане за висок сезон (12.06. – 20.08) – EUR 45/седмица.

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.