Изберете страница

The Leys School

Местоположение: Cambridge, UK

Възраст на учениците: 11 – 17 години

Продължителност: 2 – 6 седмици

Период: 03.07 – 13.08.2024г.

Език

Ценови диапазон 2 седмици

Възраст на детето

Местоположение

The Leys School е разположено в световноизвестния университетски град Кеймбридж – едно от най-подходящите места за езиково обучение в космополитна атмосфера, сред студенти от всички краища на света.

Училището

The Leys School е историческо училище в сърцето на Кеймбридж, с прекрасен кампус, голям двор и модерна учебна сграда. Класните стаи са оборудвани със съвременна компютърна и аудиовизуална техника и интерактивни дъски, а модерният спортен център и откритите игрища са отлични за спортните занимания.

Настаняване

Настаняването е в общежитие в единични, двойни или големи стаи с 6 – 8 легла и на пълен пансион. Момичетата и момчетата се настаняват отделно.

Програми

Основната програма включва 15 часа обучение по английски език и 9 часа разнообразни следобедни занимания на седмица.

Summer Explorer (11-17 г.)  – По време на курса учениците ще се запознаят с британската култура, докато развиват езиковите си умения чрез дейности, базирани на проекти и интерактивно обучение в класнита стая и извън нея.

Обучението по английски включва проекти на различни теми.

Business Leadership Programme (14-17 г.) – По време на курса учениците ще развият специфични за бизнеса знания, като и ще подобрят увереността си при общуването на английски език. Организират се  посещения на местни бизнес дестинации като Museum of Brands, Bank of England Museum и Cambridge Science Park.

University Preparation Programme (14-17 г.) – Програмата е подходяща за деца, които искат да продължат висшето си образование в престижни университети. Обучението включва 46 часа (за две седмици) и курсистите избират едно от направленията:

  • Science Pathway – фокусирана върху: STEM, математика, физика, биология, химия и инженерни науки.
  • Humanities Pathway – въведение в изучаването на британска литература, международни отношения, философия, социални науки и науки за околната среда.

Курсистите ще имат възможност да развият основни академични умения,  писане на есе, анализ на данни, умения за проучване и презентация, критично мислене и изразяване на мнение. Част от лекциите се провеждат в университетски стил, така че курсистите да усетят какво е да си студент в University of Cambridge.

 

Екскурзии 

За всеки две седмици са организирани три целодневни екскурзии до Кеймбридж, Уоруик, Оксфорд, Лондон и др.

Такси

Програма 2 седмици 
Summer Explorer (11-17г.) GBP 3250
Business Leadership Programme ( 14-17г.) GBP 3495
University Preparation Programme (14-17г.) GBP 4450

 

Допълнителни такси:

  • Регистрационна такса – GBP 95.
  • Трансфери са включени в цената на курса от/до летища London Heathrow / London Stansted в официалните дни на пристигане и заминаване в интервала 10:00 – 17:00 часа.Трансферите извън тези часове се заплащат допълнително.
  • Доплащане за UM (unaccompanied minor) непридружено дете /задължително до 12 години/ – GBP 60 / в посока.
  • Допълнителни уроци по: тенис – GBP 205 /за 2 седмици, роботика – GBP 250/ за 2 седмици, конна езда – GBP – 450/ за 2 седмици.

 

Още предложения за стандартни и специализирани езикови ваканции в Англия ще откриете тук >>