Изберете страница

Haileybury Summer School

Местоположение: Hertford, UK

Възраст на учениците: 11-17 г.

Продължителност: 2-6 седмици

Период: 07.07 –  17.08.2024.

Местоположение

Haileybury е водещо пансионно училище във Великобритания, разположено в живописен кампус, на 20 мили северно от Лондон. Училището разполага с близо 500 акра площ, заети от градини, спортни терени и гори. Учебното заведение се слави с красивата архитектура на сградите си и с едни от най-качествените и модерни съоръжения.

 

За училището

Международното лятно училище на Haileybury (Haileybury Summer School) предлага разнообразие от академични и извънкласни дейности, които целят цялостно потапяне на децата в езиковата среда и култура на местните. В Haileybury вярват, че младите хора учат най-добре, когато са ангажирани с дейности, които им помагат да усвоят езика по естествен начин. Училището използва подход, базиран на метода  „учене чрез правене“ и работа по проекти, които развиват творческите и комуникационни умения на учениците, като възпитават у тях екипен дух и взаимопощ. В края на своето обучение, учениците получават международно признат сертификат Trinity GESE.

 

Програми

Haileybury Summer School предалага гъвкавост на обучение, като наред със задължителната езикова подготовка, учениците имат възможност да посочат две избираеми дисциплини (focus activity), които да изучават допълнително. Списъкът с дейности по избор включва: футбол, тенис,  хокей, стрийт денс, актьорско майсторство, музика, танци, изобразително изкуство, кулинария и др.

English +  (за ученици на възраст 11-13 г. и минимално ниво на английски език А2). Програмата включва:

  • Topic-based English (изучаване на английски език с фокус върху определена тема) – 13.5 уч. ч. на седмица;
  • Project-based English (работа по проект) – 7 уч.ч. на седмица;
  • Focus activity (активност по избор) – 8 уч. ч на седмица.

Academic English + (за ученици на възраст 14-16 г. и минимално ниво на английски език B2). Програмата включва:

  • Topic-based English – 13.5 уч. ч. на седмица с профил STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) или Arts, Business and Humanities;
  • Project-based English (работа по проект) – 7 уч.ч. на седмица;
  • Focus activity (активност по избор) – 8 уч. ч на седмица.

International Study Preparation (за ученици на възраст 15-17г. и минимално ниво на английски език B2) – Програмата има за цел да подготви курсистите за бъдещо им обучение в англоговорящо училище, колеж или университет. Курсът се състои от 41 часа подготовка, 6 часа самообучение и пътувания с цел подобряване на академичните и културни знания. Часовете обхващат развиването на изследователски умения, писане на академични текстове, презентационни умения, слушане и водене на записки, семинарни умения и усъвършенстването на граматика. Учениците ще имат време за редица забавления след уроците.

 

Настаняване

Настаняването е в училищната резиденция в самостоятелни, двойни или тройни стаи и на пълен пансион.

 

Екскурзии

Предвиждат се екскурзии до Лондон, Гринуич, Оксфорд или Кеймбридж. Програмата включва и посещения на музеи с интерактивни работилници, които превръщат ученето във вълнуващо преживяване и допълнително улесняват усвояването на езика. Наред с това се предлагат пешеходни обиколки с екскурзовод, които запознават учениците с някои от най-емблематичните места в Лондон и околността, както и посещения на любими тематични паркове като Thorpe Park, Harry Potter World и др.

 

Такси

Програма 2 седмици 4 седмици
Summer School

GBP 3950 (7.07-20.07; 21.07-3.08) GBP 7700 (7.07-3.08)
GBP 3750 (4.08-17.08) GBP 7500 (21.07-17.08)
 • Трансфери от/до летище Heathrow и Stansted са включени в цената на курса.