Изберете страница

Haileybury Summer School

Местоположение: Hertford, UK

Възраст на учениците: 11-16 г.

Продължителност: 2-4 седмици

Начални дати: 10.07; 24.07

Местоположение:

Haileybury е водещо пансионно училище във Великобритания, разположено в живописен кампус на 20 мили северно от Лондон. Училището разполага с близо 500 акра площ, заети от градини, спортни терени и гори. Учебното заведение се слави с красивата архитектура на сградите си и с едни от най-качествените и модерни съоръжения.

За училището:

Международното лятно училище на Haileybury (Haileybury Summer School) предлага разнообразие от академични и извънкласни дейности, които целят цялостно потапяне на децата в езиковата среда и култура на местните. В Haileybury вярват, че младите хора учат най-добре, когато са ангажирани с дейности, които им помагат да усвоят езика по естествен начин. Училището използва подход, базиран на метода  „учене чрез правене“ и работа по проекти, които развиват творческите и комуникационни умения на на учениците и възпитат у тях екипен дух и взаимопощ. В края на своето обучение, учениците получават международно признат сертификат Trinity GESE.

Програми:

Haileybury Summer School предалага гъвкавост на обучение, като наред със задължителната езикова подготовка,  учениците имат възможност да посочат две избираеми дисциплини (focus activity), които да изучават допълнително. Списъкът с дейности по избор включва: футбол, тенис,  хокей, стрийт денс, актьорство, музика, танци, изобразително изкуство, кулинария и др.

English + (за ученици на възраст 11-13 и минимално ниво на английски език А2)

Програмата включва:

  • Topic-based English (изучаване на английски език с фокус върху определена тема) – 13.5 уч. ч. /седмично
  • Project-based English (работа по проект) – 7 уч.ч. /седмично
  • Focus activity (предмет по избор) – 8 уч. ч /седмично

Academic English + (за ученици на възраст 12-16 години и минимално ниво на английски език B2)

  • Topic-based English – 13.5 уч. ч. /седмично с профил STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) или Arts, Business and Humanities
  • Project-based English (работа по проект) – 7 уч.ч. /седмично
  • Focus activity (избираем предмет) – 8 уч. ч /седмично

Екскурзии:

Предвиждат се екскурзии до Лондон, Гринуич, Оксфорд или Кеймбридж. Програмата включва и посещения на музеи с интерактивни работилници, които превръщат ученето във вълнуващо преживяване и допълнително улесняват усвояването на езика. Наред с това, се предлагат пешеходни обиколки с екскурзовод, които запознават учениците с някои от най-емблематичните места в Лондон и околността и посещения на любими тематични паркове като Thorpe Park, Harry Potter World и др.

Дати и такси:

  • 10.юли – 23 юли 2022 г. (13 нощувки на пълен пансион) GBP 3400
  • 24 юли –  6 август 2022 г. (13 нощувки на пълен пансион) GBP 3,400
  • 10 юли – 6 август 2022 г. (27 нощувки на пълен пансион) GBP 6,800

Цената включва обучение, настаняване, храна, допълнителни дейности, екскурзии, входни такси трансфери от летищата Хийтроу и Станстед. Цената не включва застраховка.