Изберете страница

Blundell`s School

Местоположение: Тивъртън, Девън, Великобритания
Възраст на учениците: 10 – 17 години
Продължителност: 4 седмици
Начални дати: 06.08 – 03.09

Език

Ценови диапазон 2 седмици

Възраст на детето

Училището

Училище Blundell е основано през 1604г. от човек на име Питър Блъндел. Разположено върху 90 акра площ, то се намира в хълмист регион с множество зелени площи в Тивъртън, Девън. Градът е едно от най-популярните места за живеене в Англия и прекрасно място за учение, като се намира само на три часа от летище Хийтроу. Летата обикновено са топли, а кампусът разполага с много възможности за дейности на открито и закрито – спортни игрища, прекрасна обширна градина, спортна зала и театър.

 

Програми

Junior Academic Course(10-12г.) Програмата e предназначена за деца на възраст между 10-12 г., които искат да учат и да се забавляват през лятото, както и да опитат преживяването на пансионното училище. Включва уроци по английски език, математика, физика, биология, химия, история, география, драма и изкуство, уроци по житейски умения, както и подготовка за настаняване в пансионно училище. Следобедите са за спортни и социални дейности, организират се неделни клубове по интереси. Всеки вторник учениците посещават местни забележителности, плаж, паркове и спортни дейности като планинско колоездене, планинско катерене, които се водят от специалисти, с високи стандарти за безопастност. Включена е целодневна екскурзия в четвъртък с по-големите ученици.

The Pre-GCSE Course(13-15г.) – Програмата е предназначена за деца на възраст между 13-15г. и включва 7,5 уроци по английски език седмично, плюс уроци по математика, физика, биология, химия, история, география, бизнес, драма и изкуство, както и подготовка за настаняване в пансионно училище. Уроците по английски език включват часове по академичен, разговорен английски език, писмен проект, устни презентации. Включени са три урока седмично уроци по драма и участие в представление. Учениците изучават също ядрото предмети на GCSE и техническите термини, необходими за изучаване на всеки предмет. Следобедната програма включва спортни и социални дейности, неделни клубове по интереси и целодневна екскурзия всеки четвъртък. Дават се дежурства от британски ученици, с които децата да практикуват разговорно своя английски език.

The Pre-Alevel/Pre-IB Course(15-17г.) – програмата е подходяща за международни ученици, които ще започнат британската академична квалификация A Level или международна образователна програма International Baccalaureate Diploma Program (IB). Тя ще даде страхотен старт на обучението им в следващото училище.

И в двата курса задължително се изучават английски език и драма. Учениците могат да изберат от три до пет други основни предмети: математика, физика, химия, биология, икономика и бизнес, история, георгафия, изкуства и дизайн. Предлагат се и допълнителни 90 минутни уъркшопи седмично: Further Maths, Theory of Knowledge, Psychology, Boarding Preparation.

Включена е спортна и социална програма всеки следобед, неделни клубове по интереси, две големи социални вечери всяка седмица, театрално представление, в което участва всеки ученик, официална вечеря в края на всеки курс. В четвъртък се организират целодневни екскурзии до Longleat, Bath, Bristol, с посещение на музеи, зоологическа градина, магазини и др.

 

Настаняване

Децата се настаняват на пълен пансион в модерното общежитие Wastlake House, в единични и двойни стаи с прекрасна природна гледка. Момичетата и момчетата се настаняват отделно.

 

Екскурзии

За всяка седмица от престоя е предвидена една целодневна екскурзия.

 

Такси

Програма възраст 4  седмици
Junior Academic Course 10 – 12 GBP 5888
The Pre-GCSE Course 13 – 15 GBP 5888
The Pre-A-level/Pre-IB Course 15 – 17 GBP 5888

 

  • Трансфер от/ до летища Heathrow и Gatwick е включен в цената, за пристигане/заминаване в определени дни/часове.

 

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.