Изберете страница

St Gilgen

Местоположение: Залцбург, Австрия

Възраст на учениците: 10 – 15 години

Продължителност: 2-4  седмици

Период:  13.07 – 26.07; 27.07 – 09.08.2024г.

 

Език

,

Ценови диапазон 2 седмици

Възраст на детето

Местоположение

Международното училище St. Gilgen се намира на 35 минути от Залцбург и е едно от предпочитаните пансионатни училища в Европа. Уникална негова черта е, че е разположено край брега на езерото Волфгангзее в сърцето на Европа – с удобни транспортни връзки с международните летища в Залцбург, Мюнхен и Виена, както и с европейската железопътна мрежа.

Училището

Училището разполага с много добра учебна база, включваща модерни класни стаи, арт и музикален център и студио за медийни продукции.

Програми

Outdoor Activities & Language Camp Програмата включва 15 урока по 60 минути подготовка по немски или английски език на седмица. В обучението е поставен фокус върху устната комуникация и уменията за водене на разговор, като учащите имат възможността да упражнят езика си през ежедневието си при най-различни ситуации. Всичко това е съчетано с разнообразна спортна и занимателна програма. През следобедите се организират следните мероприятия: планински излети, скално катерене, кану-каяк, планинско колоездене, плуване в езера, къмпинг в Алпите и др. Вечерните занимания включват спортове, игри, кино вечери и други.

St. Gilgen има богато културно наследство – майката и сестрата на Моцарт са живели тук, Густав Климт рисува в района на Атерзее и много други. Културните дейности в програмата са фокусирани върху обиколка региона, посещение на атракции като солните мини и ледените пещери на Дахщайн, за да се потопите напълно в историята.

Допълнителни следобедни активности към основната програма (само за периода 27.07 – 09.08.2024г.):

  • Голф – 5 дни по 3 часа обучение по голф в красивата околност на Мондзее Голфклуб. Независимо дали става дума за начинаещи или напреднали играчи, експертният треньор помага на учащите да се усъвършенстват. Когато не са на голф игрището, учениците участват в останалите дейности на открито, включени в основната програма.
  • Допълнителни уроци по английски – Включени са 15 урока по 60 минути английски език на седмица, плюс три следобеда седмично за посещения или креативни дейности на английски език, за да могат учениците да създадат кратък филм, песен, пиеса и друго, което да представят в последния ден от лагера. Предвидени са още посещения на езера, планини и още различни забележителности. Активността не се заплаща допълнително.

Вечерните занимания и в двете програми включват спортове, игри, кино вечери и други.

Настаняване

St Gilgen разполага с  три сгради с топла и семейна атмосфера, използвани в миналото като хотели. Учениците се настаняват в двойни стаи със собствен санитарен възел. Момичетата и момчетата са на отделни етажи.

Екскурзии

По време на езиковите ваканции е включена по една целодневна екскурзия.

Такси

Програма 2 седмици 4 седмици
Outdoor Activities & Language Camp EUR 3900 EUR 7800

 

  • Трансфери от/до летището в Залцбург са включени в цената.
  • Допълнително се заплащат уроци по голф – EUR 400 ( за периода 27.07-09.08.2024г.).

Още езикови ваканции на немски език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.