Изберете страница

British International School Classic

Учебно заведение: British International School Classic
Местоположение: Пловдив, България
Възраст на учениците: 5-19 год.
Годишна такса: EUR 2000
Образователни програми: International GCSE; GCE A-Levels, Диплома за завършено средно образование
Уеб сайт: www.classicschool.org/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

British International School Classic е британско училище в Пловдив. От август 2012г. училището е регистрирано към департамента на образованието във Великобритания като британско международно училище. Училището е сертифициран образователен и изпитен център на Microsoft и акредитиран ETS център за полагане на изпита TOEFL iBT, както и член на COBIS (Council of British International Schools).

С вековната си история, безбройните художествени галерии и паметници на културата, калдъръмени улички и места за отдих, днес Пловдив е достоен съперник за живот и образование на столицата.

Учебни програми

В учебната програма са интегрирани българската и британска образователна система, като учениците получават Диплома за завършено основно образование след успешно завършен 9 клас и Диплома за завършено средно образование след успешно завършен 12 клас. Обучението се провежда в малки класове.

Изисквания за прием

Годишен успех много добър 5.00 и успех на приемния тест не по-малко от 75 точки.
Прием за International GCSE за учебна 2012/2013 година: Условие за прием в тази степен е учениците по български образователен стандарт да са редовни ученици в 9 клас . Кандидатства се с успех от завършен 8 клас, полагане на приемен изпит и мотивационно писмо на английски език.
Прием за GCE A-Level за учебна 2012/2013 година: Условие за прием в тази степен е учениците по български образователен стандарт да са редовни ученици в 11 клас . Кандидатства се с успех от завършен 10 клас, полагане на приемен изпит и мотивационно писмо на английски език.

Спорт и развлечения

Във физкултурния салон и игрището учениците могат да практикуват баскетбол, футбол, волейбол, тенис на маса, спортни дисциплини, хандбал и др. В допълнение ежедневно се провеждат курсове по йога, аеробика, карате и футбол.

Повече информация и съдействие при кандидатстване можете да получите от консултанците в агенция „Скай Лайнс“.

Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия, Висше образование