Wellington Academy

0.00

Учебно заведение: Wellington Academy
Местоположение: Тидуорд, Уилтшиър, Великобритания
Възраст на учениците: 11 – 19 год.
Годишна такса: GBP 12 264
Образователни програми: GCSE, A level, BTEC

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

Местоположение

Тидуорд е малък спокоен град с нарастващо население в Югоизточна Англия. Близостта до Лондон е безспорно удобство заради възможностите на столицата – добри транспортни връзки, богат културен и социален живот.

За училището

Wellington Academy е държавно училище, открито през 2009 г. и спонсорирано от частния колеж Wellington College. Голяма част от завършилите A Level програма продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания. Базата на Wellington Academy e нова и модерна. Още с построяването си академията се класира в архитектурен конкурс Училище на бъдещето за 2009 година. Учениците са насърчавани да участват в извънкласни занимания, включително през вечерите и уикендите.

Настаняване

Wellington Academy предлага пълен пансион на над 100 ученици и разполага с две идентични общежития. Те са чисто нови, с модерни съоръжения и общи помещения, кухня, компютърна зала, маса за тенис и билярд, зала за учене, фризьорски салон, медиен център. Момичетата и момчетата се настаняват в различни крила на общежитията, в единични или двойни стаи или в стаи за четирима.

Спорт и развлечения

Академията разполага с модерна фитнес зала за пилатес, таекуондо, тенис. Има и клубове по интереси – медия, театър, уелнес и др.

Изисквания и прием

Попълнена апликационна форма и академична справка.