Изберете страница

St George’s International School Switzerland

Възраст на учениците: 10 – 18 г.

Годишна такса: CHF 90 620 – CHF 115 520

Образователни програми: Pre-IB, IB, IGCSE, High School Diploma

Уебсайт: https://stgeorges.ch/

Местоположение

St George’s International School се намира в близост до Монтрьо, в околността Clarens, на по-малко от час път с кола от Женева. Училището се помещава на 12 акра живописна площ с гледка към Женевското езеро и Алпите.

За училището

St George’s International School, член на Inspired Group, e първокласно пансионно училище и водеща образователни институция в Швейцария. Създадено през 1927 г., днес в него се обучават 400 ученици от 60 различни националности, като споделят близка до семейната атмосфера. Мисията на училището е да се развиват индивидуалността, самоувереността и отношението към ученето. Базата на училището включва изкуствено игрище за футбол, многофункционални и тенис кортове, спортни зали, библиотека, компютърни и научни лаборатории, концертна зала, ателиета за изкуства, танцово студио, приключенски паркове на открито и други. Всеки семестър възпитаниците на училището участват в благотворителни кампании, събирайки дарения за социални каузи. Децата със спортни заложби работят с професионални треньори и редовно участват в състезания и турнири.

Учебни програми

Училището предлага обучение в програмите Pre-IB, IB, IGCSE и High School Diploma.

Настаняване

Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват в общо четири общежития в eдинични, двойни и четворни с стаи. Те разполагат още и с удобен стол за хранене, пространства за отдих и общи всекидневни за социализиране или игри.

Спорт и развлечения

Възпитаниците на St George’s International School са насърчавани ежедневно да развиват своите артистични, музикални и спортни умения. Те могат да участват в клубове по изкуства, певчески хор, музикално-театрален клуб с концерти, представления и изложби на училището, а спортната програма включва голям избор от дисциплини (тенис, голф, нетбол, футбол, гимнастика, биатлон и др.), в учебно и извънучебно време с акцент върху отборната игра. През зимния сезон учениците се учат да карат ски и сноуборд, посещавайки различни курорти в Швейцарските Алпи. Програмата през уикендите включва екскурзии до градове и забележителности във Франция, Италия и Швейцария, маратони, посещения на атракциони, къмпингуване, биатлон, колоездене, туризъм, кино вечери, пейнтбол, скаутски обучения, скално катерене, рафтинг, екстремни спортове, параглайдинг и други.

Изисквания за прием:

·         копие на академична справка от настоящето училище за последните 2 години на обучение;

·         полагане на тестове за проверка на нивото на английски език и логическо мислене;

·         интервю по Skype.

 

За още пансионни училища в Швейцария натиснете тук.

висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London