Изберете страница

Pré Fleuri Alpine School

Учебно заведение: Pré Fleuri Alpine School
Местоположение: Villars, Швейцария
Възраст на учениците: 3-13 год.
Годишна такса: CHF 70 000
Образователни програми: British, French & Swiss Curriculum
Уеб сайт: http://www.prefleuri.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Швейцарското международно училище Pré Fleuri е основано през 1948г. и в него се обучават деца на възраст от 3-13 години. Учениците са обект на грижи по 24 часа в денонощието от служители, учители и ръководители. Самата база на Pré Fleuri е разположена на кратко разстояние от центъра на Villars и разполага с фитнес зала, плувен басейн, тенис корт, голф и крикет игрища, футболно игрище, баскетболна и волейболна площадка, тенис на маса, както и ски-лифт за скиорите.

Частното международно училище се намира на 1200м. надморска височина в курортния град Villars, един от най-популярните ски курорти в Швейцария. Villars е разположен на около 120км. от Женева на изключително слънчево място в сърцето на швейцарските Алпи.

Учебни програми

Учебната програма в Pré Fleuri има два раздела – на френски и английски език. В училището се следват едновременно британската и френско/швейцарската образователни системи.

  • Двуезична програма на английски и френски за деца на предучилищна възраст.
  • Програма на френски език, която се завършва с официална академична справка.
  • Програма на английски език, съобразена с британската образователна система.
  • Програма на чужд език с интензивни езикови курсове по английски или френски.
  • Допълнителни курсове по определен език, музика, танци и др.

Настаняване

Грижите за всяко дете са много важна част от програмата в училището, където съотношението служители към ученици е 1:3. Учениците се настаняват в малко общежитие тип хижа, в стаи за 2-5 души.

Спорт и развлечения

Спортната подготовка в Pré Fleuri е тясно свързана с учебната програма, и заниманията позволяват на децата не само да изразходват енергията си по здравословен начин, но и да се учат да бъдат част от екип. През първия и третия срок от учебната година се предлагат лека атлетика, гимнастика, джудо, каране на кънки, волейбол и голф, а втория срок е посветен изцяло на каране на ски. През уикенда се организират планински преходи, аква парк, други екскурзии, време за четене и социализиране, както и посещения на музеи, изложби, спектакли, концерти, кино и театрални постановки.

Ако искате да научите повече за процеса по кандидатстване и прием в швейцарското международно училище Pré Fleuri, можете да се обърнете към консултантите на агенция „Скай Лайнс“. Като официален партньор на училището, нашето съдействие при кандидатстване е напълно безплатно.

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование, education in London