Изберете страница

Malvern College Switzerland

Учебно заведение: Malvern College Switzerland

Местоположение: Лейзин, Швейцария

Възраст на учениците: 11-18 години

Годишна такса: CHF 59 995 – 69 995

Образователни програми: Pre IGCSE, IGCSEs, A levels, A levels and University Programmes, University preparation, зимни и летни програми 

За училището

Malvern college Switzerland е първото британско пансионно училище в Швейцария, намиращо се в алпийското курортно селище Лейзин. Откроява се с изцяло традиционен британски модел на образование, пренесен в китното селище. Местоположението му е изключително удобно, защото е намира на няколко часа път с влак до Женева, Париж, Франкфурт и Милано.

Учебни програми

Висококвалифицираният състав от обучители насърчава научния подход в учениците и се стреми да възпитава у тях навиците и умението за самостоятелно учене, които ще ги подготвят не само за успех в училище, но и в университет.

Malvern college Switzerland е изграден на традиционна британска програма и гарантира резултатите на учениците като им осигурява достъп до най-високо оценените университети в света.

Настаняване

Malvern college Switzerland се състои от 3 различни сгради : Swiss Alpine Centre, the Villa и Alpine Clubhouse. Swiss Alpine Centre е главната сграда и нея учениците прекарват по-голямата част от времето си – класни стаи, общи стаи пансион и други. В the Villa се намира адинистрацията и там родителите могат да получат информация. Alpine Clubhouse е общежитие за учители и гости.

Момичетата и момчетата се настаняват в отделни крила. Настаняването е в единични и двойни стаи според възрастта. Стаите са обзаведени по висок стандарт със самостоятелен санитарен възел и невероятна планинска гледка, осигуряващи отлични условия за пребиваване.

Спорт и развлечения

Училището организира богата програма за запознаване на учениците с красотата и традициите на страната, организира местни екскурзии до ЦЕРН, швейцарски замъци и исторически забележителности, арт и музикални фестивали, Организация на обединените нации, Интерлаген, Бекс, Сион, Женева, Берн, Лозана и Монтеус и културни центрове като Милано, Рим, Венеция, Париж, Мадрид, Прага и Ница.

Обособени са и различни клубове по интереси – шах, дебати, модел на обединените нации, арт и дизайн, медия и филми, драма и други. На разположение са и две музикални стаи и една театрална – за театър, музика, песни и танци, изкуство и дизайн. Организират се срещи с важни световни организации в хранителната и вкусовата индустрия, международното търсене, фармацефтика. Женева се намира само час и половина и учениците имат възможност да научат от „първа ръка“ за световната дипломация, изобретения и иновации, науки и изследвания, предприемачество и лидерство.

Спорните занимания са разделени в няколко академии – ски и сноуборд, футбол, тенис, плуване, хокей, баскетбол, скуош, голф, нетбол, волейбол, гимнастика, фитнес и зимни кънки. Предлагат се и различни видове outdoor активности като хайкинг, ски, плажен тенис и волейбол, планинско каране на колело, катерене, въжени приключения, гребане, скейтборд и други.

Висше образование, education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина