Изберете страница

HIF Swiss International Boarding School and Sports Academy

Местоположение: Скуол, Енгадин, Швейцария
Възраст на учениците: 13 – 18 год.
Годишна такса: CHF 68 400 – CHF 77 100
Образователни програми: Pre-IGCSE, IGCSE, Swiss Matura

Местоположение

HIF е пансион, който се простира на 1700 метра надморска височина в красива алпийска обстановка в югоизточната част на Швейцария в градчето Фтан. Регионът граничи с Италия и Австрия, а град Фтан е на 2,5-3 ч. път с кола или влак от летище Цюрих. Намира се на 2 ч. от летищата в Милано и Мюнхен.

За училището

Училището е основано през 1793 г. и разполага с отлични спортни съоръжения, сред които тенис кортове, футболно игрище, фитнес зала, басейни, писта за лека атлетика, открити и закрити съоръжения и стени за катерене. То се намира в близост до алпийския ски курорт Scuol Motta Naluns. Подходящо е за ученици с подчертан интерес към спорта и с академични амбиции. В училището се обучават около 100 ученици, 20 от които международни, а водещият език в региона е немският. Базата разполага още и с център за изпити ТELC за учениците, които изучават немски език, медиа център, компютърна зала, библиотека, концертна зала и др.

Учебни програми

В HIF се предлагат водещите световни програми за обучение – Pre-IGCSE, IGCSE и Swiss Matura (с английски и немски език). Програмите са признати за прием от най-добрите университети в САЩ, Великобритания, Швейцария и по света. Училището е на път да получи одобрение за обучение по програмата International Baccalaureate от 2020/2021 учебна година.

Настаняване

Учениците в пансион HIF се настаняват в двойни или единични стаи с модерно обзавеждане, снабдени с удобства и зали за отдих. За хранителния им режим отговаря главен готвач от световна величина.

Спорт и развлечения

За учениците се предлага богат избор от занимания след учебното време, както и през уикендите. Програмата включва занимания във всички зимни спортове (алпийски ски и сноуборд, ски свободен стил, ски биатлон, фигурно пързаляне, хокей), както и тенис, волейбол, футбол, голф, плуване, фитнес, катерене, езда, тенис на маса, планинско колоездене и ориентиране, планинско бягане, туризъм и екскурзии в националния парк в долината Енгадин.

Изисквания за прием:

·         копие на академична справка от настоящето училище за обучението през последните 2 години;

·         входящи тестове според програмата, за която ще се кандидатства.

·         интервю по Skype.

education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование