Изберете страница

International School of Milan

Учебно заведение: International school of Milan

Местоположение: Милано, Италия

Възраст на учениците: 14 – 18 год.

Годишна такса: EUR 34 740 – EUR 43 940

Образователни програми: MYP; IBDP

Уебсайт: https://www.internationalschoolofmilan.it/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Основано през 1958г., International School of Milan е най-старото международно пансионно училище в Милано. Днес в него се обучават 1000 деца от 68 различни националности за които се грижат 130 учители. Кампусът на училището, където осезаемо се усеща международния дух, е най-големият в Италия и е забележителен със своята новаторска, устойчива и функционална архитектура.

Местоположение

Най-новата сграда на училището, която е открита през септември 2013г. се намира само на няколко километра от центъра на Милано в община Баранзате. Широкообхватният маршрут на училищния автобус (включващ и услугата за превозване на децата „от врата до врата“) позволява на учениците живеещи в различни части на града да достигнат до училището всеки ден лесно и безопасно.

Учебни програми

IB MYP – програмата е създадена за ученици на възраст от 11 до 16 години. Предоставя обучение, което насърчава учениците да бъдат креативно мислещи личности и окуражава децата да използват наученото в училище и в реалния живот. Програмата благоприятства за развитието на умения за комуникация, междукултурно разбиране и глобална ангажираност. IB MYP е подготовка за академичните предизвикателства на IB програмата.

IB Programme – това е 2-годишна международно призната образователна програма за ученици на възраст от 16 до 19 години, желаещи да продължат образованието си в университет. Всички изпити се полагат на английски език. Максималният брой точки в дипломната програма е 45. За да получат международна диплома, кандидатите трябва да са събрали най-малко 24 точки.

Настаняване

Настаняването на учениците в пансиона на училището започва от 14 годишна възраст. Общежитията се помещават в нова и модерна сграда. Децата се настаняват в самостоятелни или двойни стаи със съвременно обзавеждане, безплатна интернет връзка и собствен санитарен възел.

Спорт и развлечения

Училището разполага с плувен басейн, физкултурен салон, две библиотеки, добре оборудвани лаборатории за научни и ИТ дейности, амфитеатрална зала, специални стаи за практика с музикални инструменти, кафетерия, външни пространства и зелени площи за спортни дейности и отдих, както на големите, така и на по-малките ученици. В свободното си време децата могат да практикуват танци, бойни изкуства и различни видове групов спорт. Организират се клубове по фотография, драма, керамика, както и писателски клуб.

Изисквания за прием

  • Академична справка за последните две години на обучение
  • Тест по английски език и математика
  • Интервю

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на International School of Milan в България.

Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия