Изберете страница

Institut Saint-Dominique Rome (ISD)

Учебно заведение: Institut Saint-Dominique Rome

Местоположение: Рим, Италия

Възраст на учениците: 13 – 18 год.

Годишна такса: EUR 23 000 – 31 750

Образователни програми: French Baccalaureate, International Baccalaureate (IB)

За училището

Institut Saint-Dominique (ISD) е пансионно училище, създадено преди 60 години в италианската столица Рим. Това е едно от най-престижните френски училища в Италия. Разполага с внушителен кампус, който се простира върху 5 хектара. Учениците имат достъп до 160 класни стаи с интерактивни touch screen дъски във всяка стая, 2 библиотеки, една голяма аудитория, театрално, музикално и танцово студио, научна лаборатория, ресторант и уелнес зона. Колежът разполага също така и със спортни съоръжения на закрито и на открито.

Мисията на пансионното училище е да развива уверени в себе си деца и младежи, възпитани да уважават останалите членове на обществото. Класовете са малки, а колежът се гордее с факта, че учениците със специални образователни потребности са също толкова добре дошли, колкото и отличниците.

Учебни програми

Обучението в Institut Saint-Dominique е по френската образователна система (завършва се с French Baccalauréat), като учениците могат да изучават няколко дисциплини и на италиански език.

Middle School (11-15 год)

От 6 до 9 клас включително, учениците се обучават по общата френска образователна система, като в края на този 4-годишен цикъл завършват с Diplôme National du Brevet (DNB). DNB показва знанията и уменията, придобити в края на Middle School.

High School /Seconde (15-18 год)

Обучението от 10 до 12 клас се нарича още Терминален цикъл, а изборът за дисциплини и тип програма, по която да се обучава ученикът, имат решаващо значение за понататъчното му образование.

За последните 3 години от средното си образование учениците могат да изберат между:

  • ESABAC – обучение по френската образователна система с два предмета на италиански (Италиански език и литература, История и география). Завършва се с диплома French Baccalaureate.
  • SELO – обучение по френската образователна система с допълнения към класическите уроци, които са изцяло на английски език – част от хорариума по История и география, както и 2 часа седмично Европейски английски. Завършва се с диплома French Baccalaureate.
  • IB (International Baccalaureate). Завършва се с IB Diploma. Обучението е изцяло на Английски език.

Независимо от това в коя програма се обучават, учениците имат 100% успех на изпитите.

Защо да изберете обучение в пансионното училище Institut Saint-Dominique?

Децата и младежите, които продължават средното си образование в Institut Saint-Dominique, получават:

  • Академично обучение и хуманно възпитание, което е в основата на успеха на учениците, заедно с персонализирано педагогическо отношение и подкрепяща среда;
  • Разбиране за света, за да навлязат с увереност в сложния и глобализиран свят;
  • Способност да се адаптират към езиковата и културна среда;
  • Развитие на морала и духа;
  • Система, която е съобразена изцяло с учениците и техните потребности, обучение в малки класове и изграждане на доверие между учители и ученици;
  • Подготовка за French Baccalauréat (BFI) или International Baccalaureate Diploma (IB Diploma);
  • Спортна академия и летни лагери, подходящи за всяка възраст;
  • Музикална академия;
  • Просторен кампус, в който има достатъчно място за настаняване на всички международни ученици;
  • Програма с извънкласни занимания.

Ползите от обучението в програмата International Baccalaureate в ISD:

  • Дисциплините се преподават на английски език, но е възможно изучаването и на други езици, дори на високо академично ниво;
  • Малките класове позволяват на учениците да комуникират изключително лесно както с останалите си връстници, така и с преподавателите;
  • Широк набор от предмети и дисциплини, измежду които учениците могат да изберат онези, които да изучават в програмата IB Diploma, за да имат подходящ академичен профил при кандидатстване в желания от тях университет;
  • Интерактивни и персонализирани уроци и развитие на критично мислене;
  • Координатор, който работи заедно с IB учениците, за да им помага да организират и планират работата си, да следят прогреса и да постигат своите цели.

Настаняване

ISD разполага със собствени общежития на територията на кампуса на колежа. Настаняването е в просторни двойни или единични стаи със собствен санитарен възел.

Такси

Обучение + настаняване: EUR 23 000 – 31 750 в зависимост от годината, в която ученикът се обучава, и дали е настанен в двойна или единична стая.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на International School of Milan в България.

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London, Висше образование