Изберете страница

SEK – Catalunya International School

Учебно заведение: SEK – Catalunya International School

Местоположение: La Carriga, Barcelona

Възраст на учениците: 10 – 18 г.

Годишна такса: EUR 25 000 – EUR 27 000

Образователни програми: IB Programme

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

SEK – Catalunya International School се намира в Ла Гарига, само на 35 км от Барселона. Училището е заобиколено от почти четири хектара гора, което го прави идеално за спорт и занимания на открито. Близкото разстояние, на което се намира Барселона позволява на децата да се насладят на огромното й културно наследство, а близостта на брега на Мересме радва любителите на ветроходство, сърф, каяк, гмуркане и други водни спортове.

За училището

SEK Catalunya, част от SEK Education GROUP, е частно многоезично училище (английски, каталонски, испански) с отлични учебни съоръжения. Това е единственото училище, което предлага 3 IB програми, а след създаването му през 1995г., затвърждава репутацията си на едно от най–добрите учебни заведения в Барселона. В зависимост от етапа от обучение 50% от учебната програма се провежда на английски език, 25% на каталонски и 25% на испански. Възможно е изучаване на допълнителен език – немски или френски. IB Diploma програмата се изучава или на английски и испански, или само на английски.

Учебни програми

  • IB Primary Years Programme (PYP) – от 3 до 12 г.
  • IB Middle Years Programme (MYP) – от 12 до 16 г.
  • IB Diploma (DP) – от 16 до 18 г.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват в отделни общежития.

Спорт и развлечения

Училището се гордее с отличната си спортна база, която предоставя възможност за практикуване на: плуване, футбол, баскетбол, тенис, волейбол, ски, конна езда, планинско колоездене, голф, водни спортове, бойни изкуства, драма, изкуство, танци, фотография, роботика, 3D принтиране, дронове, програмиране. Организират се посещения на театри, музеи, кина, спортни събития и екскурзии до Барселона.

Изисквания за прием:

  • Предоставяне на препоръка от текущото училище;
  • Входящ тест;
  • Интервю с кандидата;
  • Полагане на тест по английски език.

Стипендии

Предлага се SEK Excellence стипендия при обучение по IB Diploma програмата.

Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия