Изберете страница

St. John’s International School

Учебно заведение: St. John’s International School

Местоположение: Ватерло, Белгия

Възраст на учениците: 3 – 19 год.

Годишна такса: EUR 55 040 – EUR 59 535

Образователни програми: IB MYP; IB DP, High School Diploma, Advanced Placement

Уебсайт: https://stjohns.be

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

St. John’s International School е основано през 1964г. и в продължение на 50 години в него се обучават децата както на местните жители, така и на голяма част от международната общност в Брюксел. Училището приветства ученици от всички култури, религии и националности, които искат да продължат своето средно образование в Белгия. В него се обучават около 600 ученици от 55 различни държави. Повече от 90% от децата завършват с отлична IB диплома и са приети в едни от най-добрите университети по света. Училището се ползва с репутация на едно от най-добрите международни училища в Европа.

Местоположение

Училището е разположено в град Ватерло, който се намира на няколко километра на юг от Брюксел. С около 30 000 жители градът е безопастно място за живеене, което осигурява на своите граждани всички необходими удобства. Районът предлага много възможности за активности на открито, като разходки сред природата, тичане, каране на колело или излет сред красивата природа.

Учебни програми

IB MYP – програмата е създадена за ученици на възраст от 11 до 16 години. Предоставя обучение, което насърчава учениците да бъдат креативно мислещи личности и окуражава децата да използват наученото в училище и в реалния живот. Програмата благоприятства за развитието на умения за комуникация, междукултурно разбиране и глобална ангажираност. IB MYP е подготовка за академичните предизвикателства на IB програмата.

IB Programme – това е 2-годишна международнопризната образователна програма за ученици на възраст от 16 до 19 години, желаещи да продължат образованието си в университет. Всички изпити се полагат на английски език. Максималният брой точки в дипломната програма е 45. За да получат международна диплома, кандидатите трябва да са събрали най-малко 24 точки.

Настаняване

Децата се настаняват в общежития на територията на училището в стаи с по 2 или 4 легла с общ санитарен възел, като момчета и момичета са в различни крила на сградата. На разположение на учениците е и кафетерия.

Спорт и развлечения

Училището разполага със студио за балет и танци, театрална зала, арт ателие, малки музикални студиа за самостоятелно практикуване, спортно игрище, два физкултурни салона, фитнес салон, тенис кортове и алеи за лека атлетика.

Изисквания за прием

  • Попълване на апликационна форма
  • Академична справка за последните 3 години на обучение
  • Сертификат за владеене на английски език
  • Интервю по Skype/телефон

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на St. John’s International School в България.

Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование, висше образование в Италия