Изберете страница

Schloss Krumbach International School

Учебно заведение: Schloss Krumbach International School

Местоположение: Krumbach, Austria
Възраст на учениците: 12-19 год.
Годишна такса: EUR 57 000- 62 400
Образователни програми: 7-9 кл (немско-английска академична програма); IB Program, A-level
Уеб сайт

За училището

Училището е разположено на 90 км от Виена. То е първото и единствено по рода си училище в Австрия, помещаващо се в красив средновековен замък, като крепостта датира от 13 век. Преди да се превърне в училище през 2020 г, замъкът преминава през значителен ремонт и реновация в съответствие с международния стандарт за пансионните училища. Към момента училището разполага с най-модерното оборудване за обучение и настаняване съществуващо на пазара. Тук се обучават общо около 100 деца. Разположено е в т. нар. „Земя на хилядите хълмове“, тъй като се намира в източната част на Алпите и е заобиколено от множество зелени възвишения и ливади.

Перфектното разположение на училището позволява на учениците да участват активно в множеството културни събития в столицата на Австрия, както и да посещават редовно художествени галерии и природонаучни музеи, Виенската опера, както и модерни театри и изложения.

Учебни програми

От 7 до 9 клас учениците участват в иновативна двуезична система за обучение по английски и немски език. 10 клас е Pre-diploma-годината, в която учениците се ориентират и подготвят академично към коя програма ще се насочат през последните две години на своето средно образование. От 10 до 12 клас обучението е само на английски език, като възпитаниците на училището могат да изберат до завършат с диплома по международната програма IB или с диплома по британската система по програмата A-level в 11 и 12 клас. Schloss Krumbach International School е единственото училище към момента в Австрия, акредитирано като Cambridge International Education School.

Настаняване

Учениците се настаняват в двойни стаи или в стаи с по три легла, всички обзаведени и с нови и модерни мебели.

Спорт и развлечения

Извънкласните часове включват както спортни, така и културни, научни или ориентирани към проект или дадена професия занимания.

Спортните клубове включват футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон, тенис, тенис на маса, йога, пилатес, фигурно пързаляне, планинско колоездене, алпинизъм, посещения на фитнес зали, уроци по самозащита, плуване и др.

Училището е също част от програмата the Duke of Edinburgh, която представлява система за извънкласни активности и спорт, които повишават увереността на учениците в себе си и ги учат на издръжливост и умения за работа в екип и създава конкурентно предимство при кандидатстване в университет.

Всяка година се организират екскурзии и пътувания до различни места, както в Австрия, така и извън нея.

Изисквания за прием:

–          академична справка за текущата и предходната година на обучение;

–          мотивационно писмо;

–          интервю с представител на училището.

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование, education in London