Изберете страница

Notre-Dame International High School

Учебно заведение: Notre-Dame International High School

Местоположение: Верной-сюр-Сен, Франция

Възраст на учениците: 15 – 19г.

Образователни програми: American High School Diploma programme, IB programme

Годишна такса: EUR 23 490 – EUR 29 490

Уебсайт: http://www.ndihs.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Notre-Dame International High School (NDIHS) е част от Notre-Dame Les Oiseaux, престижна френска гимназия. NDIHS е френско пансионно училище, което цели да помага на учениците да усвоят най-доброто от американската и френската образователна система. То е изцяло международно (деца от над 23 националности), като броят на учениците е много малък, около 50. Училището е съвсем ново, отворено е през 2010 година и представлява интересен и удобен миск от модерни и исторически сгради, чудесна научна лаборатория и IT зала.

Notre-Dame International High School е разположен в кампуса на френската гимназия Notre-Dame Les Oiseaux, в резиденция Верньой сюр Сен, на 38 км от центъра на Париж. Благодарение на добре развития обществен транспорт, се стига до Париж само за 35 минути, а гарата, от която може да се вземе влак до града, е само на 500 м. от училището. Близостта до Париж дава много възможности за посещение на забележителности, както и преоткриване на френската и европейската култура.

Учебни програми

US High School Diploma: в допълнение на американския учебен план (английски, математика, социални науки, химия, физика и биология) училището предлага и удължена програма по френски език и култура, както и курсове, предподавани само от френски учители (музика, изкуство, спорт). AP и Honors classes са предложени на ученици с високи резултати. Разписанието на часовете е стандартно – 6 часа на ден, 5 дена в седмицата. Класовете са малки, което осигурява индивидуалното внимание към всеки ученик. Notre-Dame International High School насърчава желаещите да учат френски език, дори и начално ниво, то развива критическо мислене и междукултурно учене.

Настаняване

Настаняване на пълен пансион или при приемно семейство. Над 70% от учениците са настанени на пансион. Общежитията са охраняеми и безопасни.

Спорт и развлечения

Notre-Dame Les Oiseaux предлага голямо разнообразие на извънкласни занимания за всички ученици. Подобни клубове са: ученически съвет; модел на ООН (участия в конференции); English mentor club; филмов клуб; еко клуб, театрален клуб, изкуства и култура, доброволческа работа, работа по годишника, блог на пътешественика, нюзлетър, организиране на годишните балове. Спортове като бадминтон, танци и др. Списъкът с извънкласни занимания се обновява всяка година в зависимост от интересите на учениците

Условия за прием

При кандидатстване се попълва апликационна форма на NDIHS, академична справка от текущото училище, препоръка от учител. Трябва да се премине и интервю с представител на училището. Владеенето на френски език е предимство, но не е задължително.

Ако искате Вашето дете да продължи средното си образование в NDIHS или друго френско пансионно училище, можете да разгледате езиковите ваканции, които предлагаме във Франция.

education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование