Изберете страница

Royal High School Bath

Учебно заведение: Royal High School Bath

Местоположение: Бат, Великобритания

Възраст на учениците: 11 -18 год.

Годишна такса: GBP 35 895 – 37 731

Образователни програми: GCSE, A Level, International Baccalaureate

Уеб сайт: www.royalhighbath.gdst.net/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

The Royal High School Bath е едно от водещите пансионатни училища за момичета на възраст от 10-18 години. Репутацията му се основава на изключителни академични резултати, вдъхновено преподаване, изключителни учебни съоръжения, и разнообразни извънкласни занимания.

Училището се намира на кратко разстояние от центъра на красивия исторически град Бат, в графство Съмърсет. Разположен на около 160 километра западно от столицата Лондон, Бат е известен със своите уникални архитектурни паметници. Това го нарежда сред главните туристически забележителности във Великобритания.

Учебни Програми

Учебната програма включва 5 чужди езика и 3 отделни науки за ниво GCSE. Училището предлага A Levels и International Baccalaureat (IB).

Настаняване

Общежитията са за 50 души и предлагат модерни, удобни и просторни спални. Удобствата включват безжичен интернет, кухненски помещения и места за отдих. 40% от момичетата се настаняват в самостоятелни стаи, а 60% в стаи за трима.

Спорт и развлечения

Учителите отдават важно значение на развиването на ръководни качества и умения за работа в екип. Учениците ги развиват посредством участието в широка гама от спортни дисциплини като лека атлетика, бадмингтон, баскетбол, фехтовка, фитнес, футбол, гимнастика, хоке и др. Училището дават възможност за участие в следните клубове по интереси: изкуство, балет, керамика, шах, китайски език, информатика, готварство, танци, говорене пред публика, актьорско майсторство, пеене в хор, околна среда, кино и видео клуб и др.

Изисквания за прием

От кандидатките за прием се изисква да положат специализиран изпит на училището по английски език, математика и науки, който се оценява от екип от преподаватели. От кандидатките за програмата Sixth Form се изисква да положат тестове по избраните от тях дисциплини, тест на училището по английски език или да предоставят квалификация IELTS.

Ако не сте сигурни в нивото на владеене на английски език на Вашето дете, можете да го запишете за езикова ваканция във Великобритания, за да усъвършенства уменията си.

Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London