Изберете страница

Queen Ethelburga’s College

Учебно заведение: Queen Ethelburga’s College

Местоположение: Йорк, Великобритания

Възраст на учениците: 6-18 год.

Годишна такса: GBP 55 350 – GBP 59 850

Образователни програми: GCSE, International Baccalaureate, A-levels, Pre IB and Pre A-Level

Уеб сайт: www.qe.org/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Queen Ethelburga’s е в класацията на 5-те най-добри средни училища в северна Англия, съставена на база академични постижения. Колежът Queen Ethelburga’s приема както момичета, така и момчета. В пансионното училище се обучават представители на 30 различни националности. Училището разполага със собствена конна база и редовно се организират екскурзии до Йорк, както и посещения на Хароугейт.

Местоположение

Училището Queen Ethelburga’s е основано през 1912 год.  се намира в провинциален район между графство Йорк и известният град за отдих и спа Хароугейт в северната част на Англия. Queen Ethelburga’s се помещава в прекрасна викторианска сграда, и предлага отлични условия за настаняване на пансион.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS, A Level и International Baccalaureate.

Настаняване

Учениците от долните и горните класове се настаняват в отделни общежития. Всички стаи са снабдени с интернет и на децата се разрешава да посещават близките градове през уикендите.

Спорт и развлечения

Задължителните спортни дисциплини, включени в учебната програма са: хокей, тенис, нетбол, раундерс с топка и бухалка, футбол, крикет и ръгби. Свободно избираемо се предлагат: конна езда, фитнес и над 15 кръжока по компютри, изкуство и други.

Изисквания и прием

Училището приема деца на 5,11,13 и 16 годишна възраст. От бъдещите ученици се изисква да положат два специални изпита на училището – изпит по английски език и изпит по математика. Те могат да бъдат проведени и в офиса на агенция Скай Лайнс, която е официален партньор на Queen Ethelburga’s College за България. Освен това, училището изисква и академична справка от настоящето учебно заведение на кандидатите.

Ако сте решили детето Ви да продължи своето средно образование във Великобритания, можете да разгледате и останалите учебни заведения, на които „Скай Лайнс“ е официален партньор за България.

висше образование в Италия, education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование