Изберете страница

Battle Abbey School

Учебно заведение: Battle Abbey School

Местоположение: Батъл, Източен Съсекс, Великобритания

Възраст на учениците: 11-18 г.

Годишна такса: GBP 31 167 – 37 350

Образователни програми: GCSE, A Level

Уеб сайт: http://www.battleabbeyschool.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Англия в Източен Съсекс. То е с много малък размер и напълно пресъздава семейната атмосфера, като се концентрира индивидуално върху нуждите на всяко дете. Общият брой на учениците е около 400 души. Battle Abbey School разполага с модерни съоръжения – център за сценични изкуства, игрище с изкуствена трева, две футболни игрища, три тенис корта, танцово студио, класни стаи с интерактивни дъски, плувен басейн, компютърни зали и безжичен интернет.

Училището Battle Abbey е разположено в малкото градче Батъл, на пет мили от крайморския град Хейстингс в графство Източен Съсекс. То се помещава в част от комплекса на абатството и от тук произхожда и наименованието му.

Учебни програми

Провежда се подготовка за квалификациите GCSE и A Level. Battle Abbey School не е специализирано в определени дисциплини. Освен стандартните учебни предмети в училището се преподават и френски, китайки, немски, руски и испански език, критическо мислене, танци, актьорско майсторство, история на изкуството, психология, религиозни науки, мода и текстил.

Настаняване

Battle Abbey School разполага с две общежития в самите сгради на училището, като така учениците имат лесен достъп до класните стаи и другите съоръжения без да се налага да напускат базата. Общежитията са наскоро реновирани, като момчетата и момичетата се настаняват в отделни сгради. По-малките момичета са в стаи за 4 души, а по-големите в самостоятелни стаи или с още 1-2 момичета. По-малките момчета се настаняват в стаи за 6 души, а по-големите в двойни или тройни стаи. На разположение на децата има общи помещения за гледане на телевизия и видео и за играене на билярд и дартс.

Спорт и развлечения

Училището особено се гордее с факта, че има няколко възпитаници със спечелени награди от национални състезания за конна езда, карате и мини голф. В регионалните спортни лиги по баскетбол, хокей, крикет, нетбол и раундърс Battle Abbey School е на първите места. Сред свободноизбираемите занимания, в които могат да се включат юношите са: баскетбол, бадмингтон, бокс, кик бокс, тенис, футбол и пеене в училищния хор.

Изисквания и прием

Като много други частни училища в Англия, Battle Abbey School има няколко приема: през септември, януари и април (ако все още има свободни места). От кандидатите се изисква академична справка от предходното училище, както и следните нива на владеене на английски език: За прием в 7-9 клас се изисква IELTS 3.0 или 4.0; за прием в 10-11 клас – IELTS 5.5; за 12-13 клас – IELTS 6.5/7.5. Училището си запазва правото да се свърже с предходното училище за препоръка.

висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование