Изберете страница

Oakham School

Учебно заведение: Oakham School

Местоположение: Оукъм, Великобритания

Възраст на учениците: 10-18 год.

Годишна такса: GBP 34 445 – GBP 43 905

Образователни програми: GCSE, A Level, International Baccalaureate (IB)

Уеб сайт: www.oakham.rutland.sch.uk

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Сградата на Oakham School е сред основните забележителности в града със своята забележителна архитектура датираща от 1584 год. Базата на училището за средно образование се намира в атрактивен район в близост до центъра на града и всички учебни съоръжения са с много високо качество.

Местоположение

Градчето Оукъм е известно с традиционния си базар, който се провежда два пъти седмично в норманския замък в града. Благодарение на чистия си въздух и добрите транспортни връзки, Оакхам привлича много посетители от Лондон и близките Нотингам, Дарби, Лестър, Бирмингам и Кеймбридж.

Учебни програми

Oakham School е смесено училище за момичета и момчета на възраст от 10 до 18 години, което предлага програмите A Levels и International Baccalaureate (IB). Преподавателите имат значителен опит в предоставянето на грижи за международни ученици – те са отлично интегрирани.

Настаняване

Всеки ученик в Oakham School принадлежи към определено общежитие. Всички общежития са отлично оборудвани със спални помещения, зали за самоподготовка и кухненски помещения. По-голямата част от стаите са за двама души, но голяма част от по-малките ученици се настаняват в стаи за четирима.

Спорт и развлечения

Баскетбол, бойни изкуства, ветроходство, волейбол, тенис, фитнес, футбол и др. Наред с това учениците имат възможност да проявят своите умения в някои от клубовете по интереси: актьорско майсторство, готварство, изкуства, информатиката, испански клуб, катерене, керамика, кино и видео клуб, оркестър и др.

Изисквания и прием

От всички кандидати се изисква да положат тест по английски език на Oakham School. Юношите на възраст 16+ трябва да демонстрират задоволителни академични резултати от предходното училище и да предоставят препоръка от директора. Кандидатите задължително трябва да преминат устно интервю.

Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование, висше образование в Италия