Изберете страница

Millfield School

Учебно заведение: Millfield School

Местоположение: Самърсет, Великобритания

Възраст на учениците: 13 – 18 год.

Годишна такса: GBP 34 950 – 47 775

Образователни програми: GCSE, AS, A-level и vocational A-level

Уеб сайт: http://www.millfieldschool.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Millfield е сред най-престижните частни училища за средно образование във Великобритания, известно с отличната си база и съоръжения за обучение, спорт и развлечение. Millfield се слави като едно от най-добрите спортни училища на острова, като в рамките на учебната програма се предлага избор от над 40 различни спортни дисциплини. Съоръженията включват басейн с олимпийски размери, собствен театър, арт комплекс, вътрешни тенис кортове, конна база, музикално училище и концертна зала. Общият брой на учениците в Millfield е около 1200.

Училището Millfield се намира в красивите околности на графство Самърсет в близост до историческия град Гластънбъри и древния римски град Бат.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS, A Levels и професионални A Levels, като във всички програми задължително се изучава предмета информационни технологии. Има богат избор от чужди езици, включително арабски, японски, руски, латински, немски, италиански, испански и гръцки. Към училището има специализиран център за английска езикова подготовка за чуждестранни ученици.

Настаняване

Децата се настаняват в едно от общо 18 общежития, разположени в базата на училището и в околните села. Общежитията са обособени спрямо пол и възраст. Във всяко общежитие има дежурен педагог, лекар и възпитател. Училището разполага с една голяма столова за ученици и персонал.

Спорт и развлечения

През годините Millfield School е възпитало много олимпийски медалисти и предлага богато разнообразие от спортни дисциплини: плуване, лека атлетика, тенис, футбол, ръгби, хокей, крикет и нетбол. А-Level учениците имат избор от над 60 други занимания. Училището разполага и със специални отдели за музика, танци, актьорско майсторство и изкуство.

Изисквания и прием

Приемат се ученици до 13 годишна възраст с академична справка от настоящото училище и изпит по английски език, който може да се положи в офиса на агенция Скай Лайнс.

висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование