Изберете страница

Leweston School

Учебно заведение: Leweston School

Местоположение: Sherborne, Dorset, UK

Възраст на учениците: 8 – 18 г.

Годишна такса: GBP 29 538 – GBP 32 790

Образователни програми: GCSE, A-level, BTECs, Pre-U

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището е разположено сред красив парк обхващащ 46 декара в близост до град Шерборн в Дорсет. Шерборн е един от най-зашеметяващите градове в окръга с изобилие от средновековни сгради, популярното в страната Абатство и два замъка. Града е известен и с наситения си културен живот, в който училището взема редовно участие, чрез обществени и образователни проекти.

За училището

Leweston School е традиционно католическо пансионно училище за деца на възраст между 4 и 18 г. Разположено е сред красив парк с размер около 46 дк и в него се обучават около 300 деца. Сравнително малкият размер на училището позволява индивидуален подход на обучение и по-лесното опознаване на всеки ученик. Училището се слави с отличните академични резултати на своите възпитаници, като всяка година 50% от тях влизат в университетите на Russell Group.

Учебни програми

Учениците се обучават по традиционната британска образователна система по следните програми: GCSE, A-level, BTECs.

Настаняване

Общежитията са разположение в сградата на самото училище. Целогодишно в тях са настанени около 80 международни ученика, като момчета и момичета са отделно. По-малките деца се настаняват в стаи с 1 до 8 легла, а по-големите в двойни или самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Учениците могат да практикуват: тенис, плуване, гимнастика, лека атлетика, хокей, футбол, баскетбол, бадминтон, йога, зумба и много други. Музиката и изкуството също заемат много важна част от следобедната програма на училището. По-големите ученици участват в клубове по арт и дизайн, 3D изкуства, театър и филм, балет. Ежеседмично се организират и екскурзии с културна и образователна цел.

Изисквания за прием:

  • Резултат за положен UKISET тест или входящият тест на училището;
  • Академични справки за последните 2 години на обучение;
  • Интервю по

Стипендии

Учениците имат възможност за стипендия на основа на своите академични, музикални или спортни постижения в зависимост от годината за която кандидатстват.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Leweston School в България.

висше образование в Италия, education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование