Изберете страница

Kings College Oxford

Учебно заведение: Kings College Oxford

Местоположение: Оксфорд, Великобритания

Възраст на учениците: 14-19 год.

Годишна такса: определя се според програмата на обучение и типа настаняване

Образователни програми: GCSE, A-Level, Foundation

Уеб сайт: http://www.kingscolleges.com/our-locations/kings-oxford

За училището

Kings College Oxford е пансионно училище в световно известния университетски център Оксфорд. Разположено е в спокойната част на града с бърз и лесен достъп до центъра. Кампусът St. Josephs разполага с 21 просторни класни стаи, повечето оборудвани с интерактивни бели дъски, компютърен учебен център, библиотека, арт студио и лаборатория.

Учебни програми

Учебните програми в Kings Oxford са GCSE, A-Level, Extended A-level, Extended Foundation, Advanced Foundation, Art Foundation. Обучението се провежда в класове от 6-16 ученика.

Настаняване

Учениците са настанени на полупансион (закуска и вечеря) при внимателно избрани приемни семейства, които се намират на няколко минути пеша от училището. Стаите са самостоятелни, удобно обзаведени и с достъп до интернет. Очаква се през септември 2013 г. да бъде завършена резиденцията към колежа.

Спорт и развлечения

Само на две минути от колежа, учениците могат да посетят плувен басейн и фитнес . Училището и местни клубове предлагат занимания по футбол, баскетбол, бадминтон, йога и танци.

Изисквания и прием

  • Академична справка с високи резултати
  • Сертификат за владеене на английски език с резултати IELTS 4.5 за GCSE, IELTS 5.5 за A-Level, 4.5 – 5.5 за Foundation програма

Учениците могат да положат тест по английски език в офиса на Скай Лайнс и след успешно представяне да преминат през Skype интервю.

Ако сте се спрели на Kings College Oxford, разгледайте и езиковите ваканции за деца, които предлагаме в университетския център на Великобритания – в Oxford Royale Academy и Oxford Brookes University.

Висше образование в чужбина, Висше образование, education in London, висше образование в Италия