Изберете страница

Farlington School

Учебно заведение: Farlington School

Местоположение: Strood Green, Horsham, UK

Възраст на учениците: 8 -18 г.

Годишна такса: GBP 36 450

Образователни програми: 2-year GCSE, Pre-A-level, A-level, Short Term Stays

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището е разположено в красив парк върху площ от 33 акра на границата между двете графства Съсекс и Съри. Най-близкия град е Horsham, който предлага възможност за пазаруване по магазините, както и посещения на кино и театър. Лондон е само на 1 час път с влак, а летище Гетуик е на 25 минути с кола.

За училището

Последният доклад от инспектората по независими училища описва Farlington като училище предоставящо отлична учебна програма с изключителен стил на преподаване. Въпреки сравнително малкия си размер, училището предлага широка гама от предмети, както по програмата GCSE, така и по програмата A-level, а резултатите от финалните изпити са винаги впечатляващи. Всяка година кандидат-студентите успяват да влязат в университетите, които са били тяхното първо желание.

Учебни програми

Учениците се обучават по традиционната британска образователна система по програмите GCSE и A-level.

Настаняване

Учениците се настаняват на пълен пансион в двете общежития на училището като момчета и момичета са отделно. По-малките деца са настанени в стаи от 2 до 5 легла, а по-големите в самостоятелни или двойно стаи. Всяка вечер се организират тихи игри, занимания по изкуства и занаяти и гледане на филми.

Спорт и развлечения

Училището разполага с външен плувен басейн, игрища за тенис и нетбол, спортен и фитнес център, футболно игрище с възможност за вечерни тренировки, както и отлично оборудвано студио за драма и театрални изкуства. Предлагат се уроци по музикални инструменти, хорово пеене, участие в музикални групи, концертен оркестър, балет, различни видове спорт и спортни игри, йога, готварство и др.

Изисквания за прием:

академична справка от текущото училище за последните две години на обучение;

– Интервю с представител на училището;

– полагане на входящи тестове по английски език и математика.

Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия, education in London