Изберете страница

Embley

Учебно заведение: Embley

Местоположение: Hampshire, UK

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

Годишна такса: GBP 33 630 – 38 310

Образователни програми: GCSE, Pre-A level, A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището се намира до Националния парк “New Forest”, който е един от най-големите незаселени участъци в Южна Англия, обхващащ югозападния Хемпшир и югоизточния Уилтшир. Провъзгласен е за кралска гора от Уилям Завоевателя и е включен в Книгата на страшният съд.

За училището

По-голямата част от основната сграда на училището е построена в края на 16-ти и началото на 17-ти век. През 1946 г. Ембли Парк (бившият семеен дом на Флорънс Найтингейл) се превръща в интернат за момчета на възраст между 11 и 18 години. През 1996 г. училището се присъединява към училище само за момичета със седалище в Ромзи, по-рано известно като манастира Ла Сагесе. През 2019 г. училището е преименувано на ‘Embley’ – смесено училище за деца на възраст между 2 и 18 г.

Учебни програми

Учениците се обучават по традиционната британска образователна система по програмите GCSE и A-level.

Настаняване

Настаняването е на пълен пансион в стаи с две и повече легла в общежитията на училището. Къщите, в които живеят децата са оборудвани с общи помещения, кухня  и стая за тихи игри. Учениците имат достъп до отлично снабдена библиотека, както и до компютърна зала. Всяка събота и неделя се организират ексурзии до местни забележителности и програма с активности.

Спорт и развлечения

Програмата с извънкласни дейности дава възможност на учениците да развият умения в областта на лидерството и справяне с предизвикателствата на съвременния свят; да разкрият своите таланти и да развият нови умения и интереси.

Училището предлага широка гама от спортове, като целта е да се предостави възможност на учениците да участват в колкото може повече от тях. Овен традиционните спортове, те могат да се запишат и за плаване с яхта, голф и участие в национален ски отбор.

Изисквания за прием:

  • Сертификат за владеене на английски език – CERF B1, B2 или IELTS с резултат поне 5;
  • Академична справка от текущото училище за последните 2 години на обучение;
  • Препоръка от текущото училище;
  • Полагане на входящите тестове на училището – когнитивен онлайн тест, тест по английски език и математика.
education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия