Изберете страница

Swiss Hotel Management School

Местоположение: Montreaux (Caux), Leysin, Switzerland

Образователни програми: Бакалавърски, магистърски и следдипломни програми

Език на преподаване: Английски

Swiss Education Group

Swiss Hotel Management School е част от Swiss Education Group – най-голямата група от частни колежи в Швейцария, предлагащи голямо разнообразие от програми и специализации в сферата на туризма, хотелиерството и бизнеса. Групата включва Hotel Institute Montreux (HIM), Swiss Hotel Management School (SHMS), Cesar Ritz Colleges и Culinary Arts Academy, които попадат в ТОП 10 на най-добрите учебни заведения по хотелиерство в света!

Swiss Education Group разполага с огромна мрежа от възпитаниците по цял свят. Платформата Global Alumni Network е мощен инструмент за бивши и настоящи студенти, които се стремят да разширят своята мрежа от контакти и да се развиват професионално в Hospitality индустрията.

Това, което има най-голямо значение за образователната група е успеха на студентите след тяхното завършване:

  • 97% от студентите завършват своето образование с поне една оферта за работа;
  • 90% от студентите заемат мениджърски позиции или имат свои собствен бизнес до 5 години след завършване;
  • 70% от студентите работят в сферата на туризма, хотелиерството или кулинарията;
  • 30% от студентите работят в сферата на консултантските услуги, финансите, образованието или здравеопазването;

За Swiss Hotel Management School

Swiss Hotel Management School, или накратко SHMS, е най-големият колеж за хотелски мениджмънт, с преподаване на английски език, в швейцарската образователна група SEG. В двете бази в Монтрьо и Лейзин се обучават студенти от над 80 националности, които търсят и получават качествено образование в Швейцария в сферата на хотелиерството и туризма. Swiss Hotel Management School предлага широк избор от програми по оперативен, събитиен, F&B, курортен, дизайн и спа мениджмънт.

SHMS предлага истински вдъхновяваща среда за обучение в изключителната обстановка на двата кампуса в Монтрьо и Лейзин. И двете сгради на SHMS са повод за гордост. В Монтрьо Swiss Hotel Management School се помещава в историческия Caux Palace с изглед към Швейцарската ривиера. Кампусът в Лейзин е разположен в два бивши 5-звездни хотели в Алпите: Mont-Blanc Palace и Belvedere hotel. В някогашните хотели тип-дворец са били посрещани гости от най-високо равнище. Из коридорите и стаите им все още се усеща духът на традиционното швейцарско гостоприемство, а студентите им придават нов, съвременен облик, съчетаващ традиции и съвременно know-how.

Преподавателите в Swiss Hotel Management School са високо квалифицирани експерти от хотелиерския бизнес, които предават на студентите не само теоретични знания, но и част от своя професионален опит, за да ги подготвят максимално добре за реалността, която ги очаква след като завършат и започнат работа. Обучението в SHMS включва солидна академична подгoтовка, практически упражнения и интензивно изучаване на езици. През първите две години на обучението си студентите участват в платени стажове, които им помагат да натрупат реален трудов опит.

Според световната класация QS World University Rankings 2022, Swiss Hotel Management School се нарежда на престижното 2-ро място в Швейцария и 3-то в света за обучение по хотелиерство;

Научете повече: От първо лице за Swiss Hotel Management School (SHMS)

Програми:

Бакалавърска програма:

BA in International Hospitality Management – включва два платени стажа в Швейцария или чужбина, с възможност за получаване на две дипломи:

  • Bachelor (in chosen specialization – in chosen specialization – hospitality management, events management or design management) from Swiss Hotel Management School;
  • Bachelor of Arts (Honours) (in chosen specialization – in chosen specialization – hospitality management, events management or design management) from the University of Derby

Магистърски програми:

Master of Arts in International Hospitality Business Management – студентите завършват с две дипломи:

  • Master in International Hospitality Business Management from Swiss Hotel Management School
  • Master of Arts in International Hospitality Business Management from the University of Derby

Master of Science in International Hospitality Management

  • Master in International Hospitality Management from Swiss Hotel Management School
  • Master of Science in International Hospitality Management from the University of Derby

Online Executive Master of Hospitality Management

 Postgraduate Diploma in International Hotel, Resort, and Spa Management from Swiss Hotel Management School

Настаняване

Настаняването на студентите се осъществява в кампусите на SHMS и е задължително, неразривна част от обучението и живота на студентите.

Такси

От 40 000 до 80 000 франка/ година – включват обучение, настаняване, изхранване, медицинска застраховка, униформа, учебни ресурси и материали, iPad и др.

Стипендии

Да, до 30% от таксата за обучение.

***

Консултантска агенция „Скай Лайнс“ е официален партньор на Swiss Hotel Management School за България и съдейства безплатно за кандидатстване в колежа. За повече информация относно SHMS, образователната система в Швейцария, възможностите за стаж и работа, свържете се с нашите консултанти >>

Категории

Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия