Изберете страница

Radboud University

Дестинация: Наймиген, Нидерландия
Език: Английски
Учебни дисциплини: Бизнес и финанси, Хуманитарни науки, Социални науки, Менижмънт, Медицина, Природни науки, Право
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time
Уебсайт: http://www.ru.nl/education

 

Местоположение

Radboud University е основан през 1923 г. и е разположен в най-стария град в Нидерландия – Неймехен. Учебното заведение е една от водещите академични институции в страната. Като елитен традиционен университет в Нидерландия, Radboud University е известен с това, че образованието и научните изследвания са на най-високо ниво.

За университета

Университетът има седем факултета, в които се обучават над 20 000 студенти. Освен, че предлага стимулираща среда на обучение, Radboud University не спира да инвестира средства и усилия в модернизирането и осъвременяването на своите съоръжения и инфраструктура. Мнозина считат, че базата му е една от най-зелените и красиви в Нидерландия.

Според най-новата класация на Keuzegids Universiteiten за 2023 г., Radboud University е признат за втория най-добър традиционен университет в Нидерландия!

Keuzegids Masters 2022 класира 11 от магистърските програми в Radboud на челна позиция като най-предпочитани сред студентите в Нидерландия, сред които и 5 от магистърските програми на английски език. Това са Behavioural Science (Research), International and European law, Mathematics, Molecular Mechanisms of Disease (Research) и Political Science.

Институцията е най-големият реципиент на европейски субсидии за научни изследвания в Холандия и се гордее с факта, че четирима от министър-председателите на страната са бивши възпитаници на учебното заведение. Сред преподавателския колектив е професор Андрей Гейм, който през 2010 год. става лауреат на Нобеловата награда за физика за откриването на графена.

На студентите от България Radboud University предлага общо 14 бакалавърски програми в различни области, както и над 30 международни магистърски програми на английски език в седем основни сфери – бизнес, право, медицина, точни науки, социални науки, култура, комуникации и теология. Всички специалности са международно акредитирани и се признават в целия свят, което дава възможност на възпитаниците на университета да се реализират във всяка страна по света.

Програми

Бакалавърски програми

Магистърски програми

Такса 2022/ 2023 учебна година

  • EUR 2 209

Студенти първа година в бакалавърски програми заплащат намалена такса от EUR 542.

Ако имате нужда от повече информация за университета, системата за висше образование в Холандия или процеса по кандидатстване, свържете се с нас – съдействието ни е безплатно.

Категории

висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London