Изберете страница

За учебното заведение:

University of Southern Denmark посреща първите си студенти в кампуса в Одензе през 1966 г. Oттогава насам учебното заведение се развива с бързи темпове, следвайки най-новите тенденции във висшето образование. Към днешна дата университетът разполага с пет факултета и повече от 32 000 студенти, близо 20 % от които са международни. Персоналът включва 3800 служители, разпределени в главния кампус на университета в Одензе и регионалните кампуси в Слагелсе, Колдинг, Есберг и Сьондерборг.

Няколко международни проучвания сочат, че изследователската дейност в SDU e на световно ниво, а самият той се нарежда в ТОП 50 на най-добрите млади университети в света!

SDU предлага разнообразни инженерни програми на английски език. Обучението се извършва в малки класове, в които студентите могат да се насладят на професионални, но неформални отношения ученик-учител.

Инженерният факултет към SDU се фокусира изключително върху практическия опит по време на следването. Това се постигa по различни начини, част от които включват: семестриални проекти, стажове по време на обучението, работа в  екип с участието на експерти с международен опит, Entrepreneurship Labs (предприемачески лаборатории) и др.

По-голямата част от инженерните специалности се предлагат в живописния и модерен кампус на SDU в Сьондерборг, потопен във водите на Alssund. Над 50 % от студентите, които се обучават него, са международни.

Програми:

Бакалавърски програми на английски език:

Магистърски програми на английски език:

Такси:

Обучението за студентите от Европейския съюз е безплатно;

Право на работа и студентско възнаграждение:

Освен че са освободени от заплащането на учебни такси, студентите от ЕС, които учат в Дания, имат право на работа на непълен работен ден и заплащане, което се равнява приблизително на 700 € на месец   възнаграждението, заработено от тях (мин. 13,5 € на час).

Настаняване:

Да. Университетът осигурява настаняване в студентско общежитие;

Категории

Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London