Изберете страница

Webster University Vienna

Дестинация: Виена , Австрия
Език: Английски
Учебни дисциплини: Бизнес и финанси, Мениджмънт, Mедии, Социални науки, Хуманитарни науки
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time, Part-time
Уебсайтhttp://webster.ac.at/

За университета

Webster University е американски университет за висше образование в Австрия, създаден в САЩ през 1915 г., а днес има повече от 100 кампуса в 9 държави на 4 континента, в които се обучават над 20 000 студенти от целия свят. През 2011 за втора поредна година Webster University е включен в класацията на списание Forbes сред най-добрите колежи и университети в САЩ.

Базата на Webster University във Vienna е създадена през 1981 по инициатива на кмета на града с цел да предостави възможности за обучение на международната англоговоряща общност в австрийската столица. През 2001 Webster University Vienna, в качеството си на частен американски университет, се сдобива и с австрийска акредитация от Министерството на Образованието, като към момента е единственият университет в Австрия с двойна акредитация (американска и австрийска).

Вече 30 години Webster University Vienna осигурява изключително висок стандарт на образование, като предоставя на своите студенти от всички краища на света възможността да получат качествено американско образование в сърцето на Европа. Преподаването е с международна насоченост и отговаря на потребностите на общност от около 600 студента от 70 различни националности. Преподавателският колектив също е интернационален – с представители от 20 държави. Учащите получават индивидуални насоки в подготовката си в малки класове от по 25 души. Благодарение на международната мрежа от бази на Webster University, студентите имат възможността да се обучават в САЩ, Европа (Лондон, Лайден, Виена, Женева, Атина), Азия (Тайланд, Шанхай) и Африка (Гана). Езикът на преподаване във всички кампуси е английски, но студентите имат възможност да научат и езика на страната, в която се обучават. Дипломите от Webster University Vienna са както с американска, така и с австрийска акредитация и са признати в унверситети от цял свят.

Местоположение

От 2014 г. Webster Vienna Private University се помещава във величествената сграда Palais Wenkheim, която се откроява със своите красиви архитектурни детайли. Наскоро реновирана, сграда е разположена в центъра на града за максимално удобство на студентите и на 10 мин. разстояние пеша от общежитието  Residence am Augarten. Съоръженията включват зала за дистанционно обучение, интерактивни дъски, звукозаписно студио, аудио-радио лаборатория и компютърна зала.

Програми

Бакалавърски програми:

Магистърски програми:

Изисквания за прием

За да кандидатствате за висше образование в Австрия, в някоя от програмите в Webster University Vienna е необходимо попълване на application form и изпращане на следните документи:

Бакалавърски програми: диплома за завършено средно образование и академична справка (преведени на английски език). Сертификат за владеене на английски с минимален резултат TOEFL 80, IELTS 6.0, оцека А, B или С от CAE. Есе на определена от университета тема (около 800 думи), две препоръки от преподавател (по образец на Webster University)

Магистърски програми: диплома за завършен бакалавър и академична справка, сертификат за владеене на английски език TOEFL 80, IELTS 6.5, оценка А-В от CAE. За различните програми се изисква специфично предходно образование и определен GPA. Допълнително информация можете да получите в офиса на Скай Лайнс. Всеки кандидат трябва да представи CV, есе на определена от университета тема и 2 препоръки по образец.

Годишни такси

Бакалавърски програми (BS и BA) – EUR 20 900
Магистърски програми (MBA, MA или MS) – EUR 27 900 за цялото следване
MA in Psychology – EUR 37 200 за цялото следване

Настаняване

Университетът може да предложи ограничен брой места в общежитие, но ще предостави допълнително информация за намирането на самостоятелно настаняване на студентите.

Стипендии

Университетът отпуска стипендии за висок успех и отлично владеене на английски език в размер на 10-25% отстъпка от годишната такса.

Категории

Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия