Изберете страница

Mozarteum Salzburg

Дестинация: Залцбург, Австрия
Език: Немски
Учебни дисциплини: Инструментални, педагогически, театър
Вид обучение: Full time
Уебсайтhttps://www.uni-mozarteum.at/de/

За университета

Университетът Моцартеум предлага повече от 40 художествени и педагогически специалности в областта на музиката, сценичното и изобразителното изкуство. Около 1700 млади творци от цял ​​свят преминават през обучение по много инструментални предмети – композиране, дирижиране, пеене, музикален театър, актьорско майсторство, режисура, сценография, музикална и танцова педагогика, музикална педагогика и музикознание.

Университетът в Моцартеум Залцбург има за задача да даде значителен принос за създаването и интерпретацията, отражението и комуникацията на изкуството и художествената практика. Основната грижа е оптималната, възможно най-индивидуална подкрепа за всички студенти.

Програми

Пълен списък с бакалавърски и магистърски програми тук.

Най-предпочитани бакалавърски програми:

  • Klavier (Пиано)
  • Violine (Цигулка)
  • Komposition (Композиране)
  • Viola (Виола)

Изисквания за прием

За кандидатстването е необходимо полагането на приемен изпит, който e различен за всяка една конкретна специалност.

Относно езиковите познания по немски език е необходимо доказването на сертификат на ниво А2 за инструменталните специалности и В1/2 за останалите специалности (Гьоте институт, ÖSD Zertifikat, Test DAF)

Годишни такси

За установеното от университета време, включително 2 допълнителни семестъра, студентите от ЕС са освободени от семестриална такса, но са задължени да заплащатат семестриална такса към ÖH на стойност около 20 евро. След този период студентската семестриална такса става около 350 евро.

Настаняване

Австрийските държавни университети не предлагат общежития за своите студенти.Възможно е съдействие при избор и кандидатстване в предпочитани частни общежития.

Категории

Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия, Висше образование