Изберете страница

Repton School

Учебно заведение: Repton School

Местоположение: Дубай, ОАЕ

Възраст на учениците: 11 – 18г.

Годишна такса: EUR 39 310 – EUR 44 000

Образователни програми: Pre-IB, IB, IGCSE

Уебсайт: http://www.reptondubai.org

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Repton School се води от философията „само най-доброто за всяко дете”, успешно съчетавайки най-новите тенденции в обучението с изпитаната методология на британската образователна система. Това е единственото пансионно училище в ОАЕ, което може да кандидатства за ученически визи. В Rapton School се цени индивидуалността. Убеждението, че похвалата и насърчаването изграждат увереност е в основата на отншението към учениците.

Огромният брой възможности, които училището предоставя позволяват на възпитаниците му да открият силните си страни и да развият своите таланти. Ето защо учениците в Rapton School постигат високи академични резултати, а след завършване продължават образованието си в най-добрите университети по света. Изключително модерната база се посещава от ученици от над 65 държави.

Repton School се намира в един от най-вълнуващите и бързо развиващи се части на света – космополитния метрополис Дубай. Училището е разположено в спокоен и безопасен район, само на 15 минути от летището.

Учебни програми

Pre-IB, International Baccalaureate, IGCSE, Long term boarding, Short term boarding, Intensive English.

Настаняване

Общежитието на училището разполага със 100 места за момчета и 20 за момичета. Корпусът, в който са настанени момчетата, се намира в основната база. Всички стаи имат собствен санитарен възел. По-малките ученици са настанени в двойни, а по-големите – в самостоятелни стаи. Момичетата се настаняват в две големи и посторни къщи в близост до училището в двойни стаи. И в двете общежития има WiFi, кухненски помещения, и зали за ТВ.

Спорт и развлечения

Repton School предлага голямо разнообразие от спортове и извънкласни дейности, които развиват индивидуалните таланти на всеки ученик. Основните спортове за момчетата са ръгби, футбол, плуване, крикет, баскетбол и лека атлетика, а за момичетата – нетбол, плуване, лека атлетика и баскетбол. Множеството спортни съоръжения, с които разполага училището, включват две игрища за футбол и крикет, две спортни зали с баскетболни игрища, боулинг, стена за катерене, закрит плувен басейн, три игрища за тенис и фитнес. В свободното си време учениците в реномираното пансионно училище в ОАЕ се насърчават да участват в един от клубовете по интереси – музикален театър, изобразително изкуство, творческо писане, фотография и мн. др.\

Изисквания за прием

Полага се изпит CAT4, както и изпит за установяване нивото на владеене на английски език. Провежда се интервю с директора на училището.

Стипендии

Предлага се отстъпка от таксата за обучение за ученици с високи академични и спортни постижения или артистични заложби.

Можете да разгледате всички наши партниращи училища за средно образование в чужбина << тук >> или на специализирания ни сайт Boardingschools.bg

Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование, висше образование в Италия