Изберете страница

TASIS The American School

Учебно заведение: TASIS The American School
Местоположение: Лугано, Швейцария
Възраст на учениците: 12-18 год.
Годишна такса: CHF 95 000
Образователни програми: International Baccalaureate, Advanced Placement
Уеб сайт: http://www.tasis.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

TASIS е частно американско пансионно училище за международни ученици, което се намира в Швейцария. То предлага академични програми за момичета и момчета на възраст от 12-19 години. В училището към момента се обучават 684 ученика от над 50 националности от 7 до 12 клас. TASIS е най-старото американско пансионатно училище в Европа и се помещава в няколко исторически сгради, в които се провеждат учебните занятия, заедно със специално построени за целта модерни общежития.

Базата на американското училище TASIS се намира в непосредствена близост до селцето Montagnola, разположена на висок хълм, в чието подножие се намира красивото езеро Лугано. Oтличното местоположение е предпоставка за организиране на много експедиции в красивата околност. Те предоставят възможността да се опознае богатото културно наследство на Европа, поразителната природна красота на Алпите и традиционния чар на Швейцария.

Учебни програми

Академичната програма в това водещо швейцарско пансионно училище включва специални курсове по английски език за чуждестранни ученици. Тя предоставя възможност на възпитаниците на училището да получат американска диплома за средно образование и диплома International Baccalaureate (IB). Това им дава достъп до колежи и университети в САЩ и по света.

Настаняване

Учениците се настаняват на пансион в двойни и тройни стаи в едно от шест общежития. Изхранването се извършва в столовата на училището и учениците имат безплатен достъп до сградата на училищния съвет, в която се провеждат лекции, дискусии, филмови прожекции и други социални дейности.

Спорт и развлечения

Спортните занимания са задължително изискване два дни в седмицата и включват футбол, волейбол, баскетбол, плуване, тенис, голф и лакрос. Академичната програма включва и екскурзии в Европа. През първата седмица от пролетния семестър, всички участват в „ски седмица” в ски курорта Crans-Montana в западна Швейцария.

Можете да разгледате всички швейцарски пансионни училища, с които си партнираме, в специализираната секция на нашия сайт за Средно образование в чужбина >> Швейцария.

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London, Висше образование