Изберете страница

Swiss International Boarding School Switzerland (SIBS)

Учебно заведение: Swiss International Boarding School Switzerland

Местоположение: Leukerbad, Switzerland

Възраст на учениците: 13 – 18 г.

Годишна такса: CHF 58 000

Образователни програми: IGCSE, Advanced Placement (AP)

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището е разположено в един от кантоните на Швейцария – Вале, където официалните езици са 2 – немски и френски. Намира се на два часа с кола от Женевското летище и на три от летището в Цюрих.

За училището

SiBS приема младежи на възраст от 13 до 18 години. Учениците се обучават в малки групи от 12 до 16 ученика, което дава възможност за по–близък контакт с преподавателите и специален подход към всеки от учащите.

Учебни програми

Предлагат се програмите IGCSE от 7 до 10 клас и Advanced Placement от 11 до 12 клас.

Настаняване

Настаняването е в непосредствена близост до училищната сграда и спортните съоръжения. Стаите са единични или двойни, като някои предлагат и невероятна гледка към швейцарските Алпи.

Спорт и развлечения

Идеалното местоположение на SiBS предлага богат избор от занимания на открито и закрито, от които: хокей на лед, ледена пързалка, две баскетболни игрища, четири закрити тенис корта, бадминтон игрища, напълно оборудвана фитнес зала, катерене на стена (боулдър) и закрит аквапарк. За по – артистичните ученици, се предлага специално построена зала с фантастична акустика, предлагаща идеалното място за музикални представления и театър.

Изисквания за прием

Кандидатите подготвят мотивационно писмо на английски език. Представя се препоръка от учител, академична справка, както и резултати от изпита IELTS или се провежда Skype интервю.

education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия