Начало » Пансионни училища » Montreux International School

Montreux International School

Учебно заведение: Montreux International School

Местоположение: Montreux, Vaud, Switzerland

Възраст на учениците: 16 – 19г.

Годишна такса: IBDP/ IBCP – CHF 67,000, BTEC Diploma – CHF 45 000

Образователни програми: IBDP, IBCP Business & Hospitality, IBCP Business & Digital Marketing, Swiss Business Diploma – Extended BTEC

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

Местоположение

Училището е партньор и използва базата и пансиона на основаното през 1874 г. Monte Rosa School. Разположено е в безопастна местност в град Монтрьо, само на 2 минути от Женевското езеро и на 20 минути от Алпите.

За училището

Montreux International School е създадено като уникален център за изключителни постижения в областта на техническите умения в бизнес иновациите и сферата на хотелиерството, като работи с преподаватели, завършили най-съвременната и иновативна педагогика и разполагащи със знания за насърчаване на изключителен успех сред учениците.

Учебни програми

Учениците се обучават по програмите IBDP и IBCP, като имат възможност и да завършат с швейцарска бизнес диплома по програмата BTEC. Основният фокус на програмта IBCP е обучение и сертифициране в съответствие с отрасъла, което развива знанията и уменията на учениците в избраната от тях индустрия. Предлаганите курсове дават възможност на възпитаниците да избират имежду широк диапазон от университети в цял свят.

Учениците, които следват курса по бизнес и хотелиерство, ще имат възможност да кандидатстват за едногодишно обучение в Швейцарската образователна група за бизнес училища и хотели – Swiss Education Group.

Настаняване

Учениците се настаняват в модерна и напълно оборудвана сграда, която се намира срещу главният кампус на Monte Rosa. Стаите са самостоятелни или двойни със собствен санитарен възел.

Спорт и развлечения

Извънкласните дейности включват баскетбол, волейбол, тенис на маса, футбол, участие в дебати и в ученическото настоятелство, благотворителна дейност, посещения на местни забележителности, Olympic Museum и близкият воден увеселителен парк. Училището разполага и с физкултурен салон, кафетерия, помещения за отдих, учене и работа по групи, както и стая с бордни игри.

Изисквания за прием:

  • CAT 4 test;
  • Отличен успех по математика и английски език/ MYP – 28 т./ 4 предмета по IGCSE/GCSE или отлично завършен 10-ти клас;
  • Навършени 15г.;
  • Профила на ученика да отговаря, както на училището, така и на избраният курс на обучение.