Изберете страница

Lyceum Alpinium Zuoz

Учебно заведение: Lyceum Alpinum Zuoz

Местоположение: Зуоз, Швейцария

Възраст на учениците: 12-18 год.

Годишна такса: CHF 89 000 – CHF 106 500

Образователни програми: International Baccalaureate, Swiss Matura

Уеб сайт: http://www.lyceum-alpinum.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Елитния международен лицей Lyceum Alpinum Zuoz е основан през 1904 година. Вече повече от 100 години философията на училището се основава на традицията и новаторството. Алпийското местоположение далеч от големите градове обуславя голямото внимание, което училището обръща на физическата подготовка на децата и спортните занимания на открито. Всеки от учениците разполага с индивидуален настойник, който им дава насоки в учебния процес и им помага с оформянето на кандидатстудентските документи.

Alpinum Zuoz има прелестно местоположение в Швейцарските Алпи в непосредствена близост до известния ски курорт Сент Мориц. В училището се обучават общо 300 деца от над 50 националности.

Учебни програми

Училището предлага две академични програми: International Baccalaureate и Swiss Matura. Качествената подготовка в Alpinum Zuoz е предпоставка за успешен прием на възпитаниците на лицея в реномирани световни университети, сред които London School of Economics (LSE), Cambridge, Yale, St. Gallen и Swiss Federal Institute of Technology Zurich.

Настаняванe

Учениците в реномирания международен лицей са настанени в комфортни модерни общежития. По малките момчета и момичета живеят с други деца в стая, като по този начин се възпроизвежда семейната среда. По-големите ученици се настаняват в единични стаи с цел да се развие тяхната самостоятелност и лична отговорност. Учениците получават индивидуална подкрепа от преподавателите и участват в извънкласни занимания през уикенда, които включват спорт, почивка и културни мероприятия.

Спорт и развлечения

Учениците се насърчават да вземат участие в свободно избираеми предмети като актьорско майсторство, хорово пеене, свирене в училищната група, визуални изкуства, участие в еко проекти, разменни програми с други училища и разнообразни културни мероприятия. Два пъти в седмицата се играе крикет, футбол, хокей на лед и Итън Файвс, а през зимния сезон съществува възможност за каране на ски и сноуборд.

Изисквания и прием

От кандидатите се изисква да предоставят информация за академичните си постижения, семейно положение, личен характер. Необходими са и препоръки, както и успешно положен специален изпит и явяване на интервю. Кандидати се приемат от 7 до 11 клас.

Консултантите на агенция „Скай Лайнс“ могат да ви окажат безплатно съдействие за кандидатстване в Lyceum Alpinium Zuoz в качеството си на официални представители на лицея за България.

education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование