Изберете страница

Leysin American School (LAS)

Учебно заведение: Leysin American School

Местоположение: Лезен, Швейцария

Възраст на учениците: 12-18 год.

Годишна такса: CHF 109 000

Образователни програми: US High School Diploma program & AP, IB Programme

Уеб сайт: http://www.las.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Американското училище LAS е основано преди 50 години, през 1961 год. LAS се откроява като истинско международно училище с 320 деца от 60 различни националности! Програмите за обучение в LAS са така разработени, че да отговарят на нуждите на учениците от всички краища на света. LAS разполага и със обособен арт център с театър, концертна зала, музикални кабинети и арт студия. Физкултурния салон разполага с фитнес център и игрище за скуош.

Учебни програми

Leysin American School предлага учебни програми за университетски прием, които включват програмите International Baccalaureate, американската програма за средно образование Advanced Placement и програмата за подготовка по английски език ESL. За ученици, чийто роден език не е английски, се предлага интензивно обучение по програмата English-as-a-Second-Language, с постепенно интегриране в редовните учебни предмети. International Baccalaureate води до IB диплома.

Настаняване

Базата на американското международно училище разполага с осем общежития: четири за момчета и четири за момичета. Децата са под 24 часово наблюдение от постоянно настанени в общежитията педагози, които имат родителски функции.

Спорт и развлечения

През зимата юношите задължително карат ски два следобеда в седмицата, като вземат уроци от професионални ски учители на Swiss Ski School. Сред другите спортове, които се предлагат са: баскетбол, волейбол, голф, хокей на лед, алпинизъм, футбол, скуош, плуване, тенис и лека атлетика, както и планинско колоездене, скално катерене, кънки, фризби, вдигане на тежести и йога. Училището има специална програма за културни пътувания с посещения на големите европейски градове и задълбочена програма за сценични и визуални изкуства.

Изисквания и прием

Приемът е Leysin American School става въз основа на академична справка за предходните години, препоръка от училище и интервю.

Агенция „Скай Лайнс“ с удоволствие ще ви съдейства при кандидатстване в Leysin American School. Като официален партньор на училището за България, нашето съдействие е напълно безплатно.

education in London, Висше образование, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия