Изберете страница

La Garenne International School

Учебно заведение: La Garenne International School

Местоположение: Вилар сюр Олон, Швейцария

Възраст на учениците: 5 – 19 г.

Годишна такса: CHF 82 000– CHF 115 000

Образователни програми:  IPC (International Primary Curriculum), MYP (Middle Years Programme), IB Diploma Programme (IBDP)

Уебсайт: https://www.la-garenne.ch/en/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение:

Курортът Вилар сюр Оллон е разположен в Швейцария. Известен е предимно с това, че там се намират две от най-престижните училища в света – Collège Alpin International Beau Soleil и Aiglon College, но посетители му могат също да се насладят на отдих и култура, разнообразие от зимни спортове, както и на гледките към Женевското езеро и Мон Блан.

За училището:

Разположено във френско говорящата част на алпийския ски курорт Вилар сюр Олон, La Garenne е едно от водещите международни пансионни училища в Швейцария за ученици от 5 до 19 годишна възраст. Към момента в училището се обучават общо 120 ученици, като 90 от тях са настанени на пълен пансион и са представители на 30 държави по света.

Основано през 1947 г, La Garenne School се гордее с двуезичния подход към своите ученици. От 1-ви до 12-ти клас, възпитаниците следват международните учебни програми IPC, MYP и IB, като едновременно развиват високо ниво на владеене и на английски, и на френски език.

Учениците могат да се присъединят към La Garenne и като част от програмата PIE „Programme of Intensive English“, която им предоставя възможността да усъвършенстват английския език и да опитат от живота в училищните общежития за кратък период от време, след което, на по-късен етап да се запишат за обучение за цяла учебна година.

Учебни програми:

IPC (International Primary Curriculum) е британска учебна програма, предназначена за деца от 5 до 11-годишна възраст. Прилага се в 720 училища, разположени в 92 държави по света. IPC е всеобхватна, тематична и творческа учебна програма, с ясен процес на обучение и специфични учебни цели. Насърчава личностното развитие и международното съзнание.

MYP (Middle Years Programme) е международна учебна програма за деца от 11 до 16-годишна възраст. Прилага се в 103 училища, разположени в 50 държави по света. MYP е медународно ориентирана програма, изградена около специална концепция, която помага за развитието на активни и социално ориентирани ученици.

IBDP (International Baccalaureate Diploma Programme) е двугодишна международна образователна програма за ученици от 16 до 19 г възраст, по време на която се изучават общо 6 предмета (3 предмета на високо ниво и 3 на ниско ниво. Учениците сами избират предметите, както и кои ще се изучават на ниско и кои на високо ниво. При успешно завършване на програмата учениците получават диплома за завършено средно образование.

La Garenne е член на Съвета на международните училища и Център за подготовка за изпитите Cambridge / DELF-DALF.

Настаняване:

Момчета и момичета се настаняват в отделни общежития, в стаи с 2-4 легла, с общ санитарен възел. По всяко време на денонощието, дежурят възпитатели, които се грижат за сигурността и комфорта на учениците. Общежитията разполагат с библиотека, ТV и специално оборудвани стаи с игри за различни възрасти.

Спорт и развлечения:

През лятото и зимата училището предлага дневни лагери с добре балансирана програма – уроци по английски и френски сутринта (от начално ниво до ниво напреднали), последвани от спортни, културни и развлекателни занимания през следобедите. Учениците имат чудесната възможност да практикуват зимни спортове, като ски и сноуборд, както и да участват във футболния клуб на училището. Предлагат се също клубове по изкуства, музика, готварство, игри и много други.

Училището предлага чудесни възможности (изучаване на езици, експедиции, благотворителни проекти, училищни екскурзии по света), които стимулират любопитството на децата и ги учат на основни житейски умения.

Изисквания за прием:

  • Попълване на онлайн-апликационна форма;
  • Копие на паспорт и медицински картон на детето;
  • Академична справка за последните две години преведена на английски език;
  • Препоръка от текущото училище на детето;
  • Входящи тестове по английски и математика;
  • Онлайн интервю.
education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия