La Garenne School

0.00

Учебно заведение: La Garenne School

Местоположение: Вилар сюр Олон, Швейцария

Възраст на учениците: 4 – 18 г.

Годишна такса: CHF 77 000– CHF 86 000

Образователни програми: IPC (International Primary Curriculum), IMYC (International Middle Year Curriculum); PYP, MYP, IB

Уебсайт: https://www.la-garenne.ch/en/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

За училището

Разположено във френско говорящата част на алпийския ски курорт Вилар сюр Олон, La Garenne е едно от водещите международни пансионни училища в Швейцария за ученици от 4 до 14 годишна възраст. Всяка година приема над 100 ученици от целия свят, като осигурява настаняване на по-голяма част от тях.

La Garenne School се гордее с двуезичния подход към своите ученици. От приема им до деветата учебна година, възпитаниците следват британските учебни програми IPC & IMYC, като едновременно развиват високо ниво на владеене и на английски, и на френски език.

Учениците могат да се присъединят към La Garenne и като част от програмата „Integration Programme“, която им предоставя възможността да опитат от живота в училищните общежития за кратък период от време, след което, на по-късен етап да се запишат за цяла учебна година.

Местоположение

Курортът Вилар сюр Олон е разположен в Швейцария. Известен е предимно с това, че там се намират две от най-престижните училища в света – Collège Alpin International Beau Soleil и Aiglon College, но посетители му могат също да се насладят на отдих и култура, разнообразие от зимни спортове, както и на гледките към Женевското езеро и Мон Блан.

Учебни програми

IPC (International Primary Curriculum) е британска учебна програма, предназначена за деца от 5 до 11-годишна възраст. Прилага се в 720 училища, разположени в 92 държави по света. IPC е всеобхватна, тематична и творческа учебна програма, с ясен процес на обучение и специфични учебни цели. Насърчава личностното развитие и международното съзнание.

IMYC (International Middle Year Curriculum) е британска учебна програма за деца от 11 до 14-годишна възраст. Прилага се в 103 училища, разположени в 50 държави по света. IMYC е медународно ориентирана програма, изградена около специална концепция, която помага за развитието на активни и социално ориентирани ученици.

La Garenne е член на Съвета на международните училища и Център за подготовка за изпитите Cambridge / DELF-DALF.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват в отделни общежития, в стаи с 2-4 легла, с общ санитарен възел. По всяко време на денонощието, дежурят възпитатели, които се грижат за сигурността и комфорта на учениците. Общежитията разполагат с библиотека, ТV и специално оборудвани стаи с игри за различни възрасти.

Спорт и развлечения

През лятото и зимата училището предлага дневни лагери с добре балансирана програма – уроци по английски и френски сутринта (от начално ниво до ниво напреднали), последвани от спортни, културни и развлекателни занимания през следобедите. Учениците имат чудесната възможност да практикуват зимни спортове, като ски и ски бягане.

Училището предлага чудесни възможности (изучаване на езици, експедиции, благотворителни проекти, училищни екскурзии по света), които стимулират любопитството на децата и ги учат на основни житейски умения.

Изисквания за прием

  • Попълване на онлайн-апликационна форма
  • Копие на паспорт и медицински картон
  • Академична справка за последните две години
  • Входящи тестове по английски и математика
  • Скайп интервю с родителите

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на La Garenne School в България.