Изберете страница

International School Altdorf

Учебно заведение: International School Altdorf

Местоположение: Altdorf, Switzerland

Възраст на учениците: 13-19 год.
Годишна такса: CHF 70 000/ *scholarship: CHF 45 000
Образователни програми: IGCSE, MYP, IBDP, Career-Related Academic Program

Уеб сайт

За училището

Разположено в сърцето на Швейцария, сред красивите Алпи и само на кратка разходка от езерото Люцерн, училището предоставя красива и безопастна среда в съчетание с качествено швейцарско образование. Учениците се насърчават да се развиват, както академично, така и физически, благодарение на голямото разнообразие от извънкласни дейности, които се предлагат. Основният приоритет на International School Altdorf е да даде възможност на своите възпитаници да разгърнат истинския си потенциал. Отличното качество на преподаване се дължи на ентусиазираните преподаватели, малкия размер на класовете, както и на модерните класни стаи и спортни съоражения.

Учебни програми

Обучението тук от 14 – 16г възраст може да бъде по английската програма IGCSE или по международната програма MYP.

В последните две години на обучение (16-18 г.) учениците се обучават по международната програма IB.

International School Altdorf е и кандидат за Career-Related Academic Program, която в последните две години на обучение, предлага на учениците възможност да придобият допълнителни житейски умения и бизнес знания, като същевременно изучават предизвикателна и богата академична програма. Програмата е предназначна предимно за ученици, ориентирани към кариера в бизнеса, счетоводството, туризъм, международни отношения или политически науки.

Настаняване

Учениците се настаняват на пълен пансион в стаи с по две или три легла, всяка от които със собствен санитарен възел.

Спорт и развлечения

Основан през 2017 г., кампусът на International School Altdorf разполага с почти всичко необходимо, за да могат учениците, за да имат щастлив и здравословен начин на живот. На разположение на учениците са футболно и баскетболно игрище, както и тенис корт. През лятото децата могат да използват игрището за плажен волейбол и външния плувен басейн. Други любими дейности на учениците, които се провеждат на открито са планински туризъм и колоездене, гребане, каране на ски и фигурно пързаляне.

Уникална част от живота в училището е и приюта за животни разположен в кампуса му. Поверена в ръцете на самите ученици, приютът за животни е дом на понита, зайци, кокошки и кози. Приютът за животни е много популярен в кампуса и позволява на учениците да запазят връзката си с природата по време на цялото си обучение.

Изисквания за прием:

  • академична справка за последните две години на обучение;
  • входящи тестове по английски език и по математика;
  • интервю.

*Стипендии:

Учениците имат възможност да кандидатстват за академична стипендия, като при одобрение за нея годишните такси подлежат на облекчение и достигат до общо CHF 45 000.

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London, Висше образование