Изберете страница

Institut Monte Rosa

Учебно заведение: Institut Monte Rosa
Местоположение: Монтрьо, Швейцария
Възраст на учениците: 11-19 год.
Годишна такса: CHF 74 000
Образователни програми: American High School Diploma programme, (SAT’s & AP’s exams)
Уеб сайт: http://www.monterosa.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Institut Monte Rosa е едно първите средни училища в Швейцария. Намира се в Монтрьо на брега на Женевското езеро. Създаден през 1874г., Монте Роса предлага широк спектър от академични програми, включващи основните учебни дисциплини и интензивно езиково обучение. Класовете са малки, а обучението е индивидуално.

Учебни програми

  • Anglo/American Section (обучение на английски език): Junior high school и High school program до 13-ти клас и подготвителни курсове за университети
  • Trans-Academic program: подготвителни курсове за Business school и Hotel management school
  • Езиково обучение: френски, английски, немски, испански и италиански език
  • Летни и зимни курсове : продължителност минимум 2 седмици

Настаняване

Момчетата и момичетата се настаняват в отделни стаи с 2 или 3 легла в зависимост от тяхната възраст. Единични стаи се предлагат срещу допълнително заплащане. Всички помещения са отлично обзаведени и имат прекрасна гледка към Женевското езеро.

Спорт и развлечения

Монте Роса предлага летни и зимни спортове, които могат да се тренират както на открито, така и на закрито в базата на училището. През зимата основните спортни дисциплини са фитнес, плуване, кънки на лед, като се организират се също и ски/сноуборд екскурзии до известни ски курорти. През лятото учениците могат да тренират футбол, баскетбол, волейбол, планинско колоездене, плуване, водни ски, сърф и ветроходство.

Изисквания за прием

Кандидатите трябва да представят академична справка от последните две учебни години. Тестове по английски език и математика се държат, след като ученикът е приет.

Ако искате да разгледате и останалите средни училища в Швейцария, за които можем да съдействаме безплатно при кандидатстване, можете да ги видите в специализираната секция Средно образование в Швейцария тук >>

education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование