Изберете страница

Haut-Lac International Bilingual School

Учебно заведение: Haut-Lac International Bilingual School

Местоположение: St-Légier-La Chiésaz, Switzerland

Възраст на учениците: 11 – 18г.

Годишна такса: CHF 72 100 – CHF 77 600

Образователни програми: IB

Уебсайт 

Местоположение

Училището е разположено в сърцето на Швейцарската Ривиера, в селцето St-Légier-La Chiésaz. Намира се на 10 минути с кола или с влак от Веве, на 25 минути от Лозана и само на 20 минути от ски пистите.

За училището

Международното училище Haut-Lac приема пансионни ученици на възраст от 11 до 18 години и в него се обучават деца от над 50 националности. Топ 10-те държави, които го представляват са: 21.6 % Швейцария, 11.8 % Франция, 10.3 % Великобритания, 7.7 % САЩ, 5.4 % Германия, 4.2 % Испания, 3.8 % Бразилия, 3.5 % Холандия, 3.1 % Италия , 2.6 % Гърция.

Училището разполага с два кампуса, които са само на 5 минути пеша един от друг и на пешеходно разстояние от сградата на пансиона.

С над 28 години опит в двуезичното обучение, учениците имат възможността да избират между следните опции:

Прогресивена двуезична опция: Учениците започват обучението си на английски с интензивна подготовка по френски. Щом достигнат необходимото ниво на владеене на езика, могат да започнат да изучават и различни предмети на френски.

Напълно двуезична опция: MYP1-2 учениците изучават математика, науки, история и география на английски или френски, като всеки семестър редуват езика, на който се обучават, за да развият добри познания по всички предмети както на английски, така и на френски. MYP3-5 учениците избират кои предмети да изучават на английски и кои на френски за оставащите 3 години от MYP програмата.

Изцяло на английски с ежедневни уроци по френски като чужд език, за да се улесни интегрирането и разбирането им на местната швейцарска култура.

Учебни програми

Следва се програмата International Baccalaureate.

INTERNATIONAL BACCALAUREATE MIDDLE YEARS PROGRAMME (IBMYP) 11-15 години– Развивaт се талантите на учениците чрез холистична и интердисциплинарна академична програма.

INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAMME (IBDP) 16-18 години

INTERNATIONAL BACCALAUREATE CAREER-RELATED PROGRAMME (IBCP) 16-18 години – Комбинира три академични IBDP предмета с практически обучения, свързани с желаната кариерна насока. Предоставя на учениците академични знания и професионални умения, с които да се открояват от другите кандидати по време на бъдещи кандидатствания за работа и университети. Специализациите на кариерните пътеки между, които може да се ибира са Art, Design, Sport, Sustainability и Hospitality Management.

Настаняване

Настаняването е в бутиков пансион в светли и уютни двойни стаи, всяка от които със самостоятелна баня.

Спорт и развлечения

Учениците могат да избират между най-различни спортове като плуване, голф, ски, футбол, баскетбол, голф, тенис, бадминтон, ветроходство, катерене и др.

На разпложение са пет открити спортни игрища, спортна зала и вътрешна фитнес зала.

Изисквания за прием

  • Попълва се апликационна форма
  • Академична справка за последните две години на обучение
  • Интервю по Скайп
Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия, education in London